Άρωμα Γαλλίας και Τραμπ θα έχει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός

Άρωμα Γαλλίας και Τραμπ θα έχει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός

Ο Τραμπ λέει «Πρώτα η Αμερική» ενώ ο Μακρόν δίνει προτεραιότητα στις ευρωπαικές μεταρρυθμίσεις

Άρωμα Γαλλίας και Τραμπ θα έχει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός
Το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας στρέφεται αύριο στο Νταβός όπου ξεκινούν οι εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να κάνει την παρθενική του εμφάνιση όπως ακριβώς και ο 39χρονος Γάλλος ομόλογός του. Τα μέτρα ασφαλείας στην χιονισμένη ελβετική πρωτεύουσα είναι δρακόντεια. 

Με το μότο: «Πρώτα η Αμερική», ο Τραμπ θα μιλήσει για τις ιδέες του ενώ ο Εμανουέλ  Μακρόν θα επισημάνει την αναγκαιότητα των ευρωπαικών μεταρρυθμίσεων.

Κλείσιμο
Ένα 24ωρο προτού μεταβεί στην ελβετική πρωτεύουσα,ο Μακρόν είχε την ιδέα να οργανώσει ένα άτυπο επιχειρηματικό φόρουμ στο Παλάτι των Βερσαλλιών σε μία προσπάθεια να αναδειχθεί στο νέο αστέρι της ευρωπαϊκής πολιτικής. Στο χιονισμένο Νταβός, θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων και το Σκοπιανό καθώς οι δύο πρωθυπουργοί της Ελλάδας και των Σκοπίων, Τσίπρας και Ζάεφ,θα έχουν μεθαύριο συνομιλίες για το θέμα.  

Ο Μακρόν υποδέχεται δεκάδες από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματίες του κόσμου, ώστε να τους πείσει να επενδύσουν στη Γαλλία,μεταξύ των προσκεκλημένων ο Λόιντ Μπλακφέιν της Goldman Sachs, ο Τζέιμι Ντίμον της JP Morgan και η Σέριλ Σάντμπεργκ του Facebook Με σύνθημα «Επιλέξτε τη Γαλλία», ο Μακρόν -με επαγγελματικό παρελθόν στον χώρο της επενδυτικής τραπεζικής- θέλει να πείσει τους ισχυρούς του επιχειρείν ότι η χώρα του είναι «the place to be».

O Γάλλος πρόεδρος μεταβαίνει στο Νταβός, όπου την Τετάρτη θα παρουσιάσει το δικό του όραμα για την αντιμετώπιση όλων εκείνων των προκλήσεων που διχάζουν και απειλούν την παγκόσμια κοινότητα,κυρίως όμως τις ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις.Ο Μακρόν θα μαγνητίσει τα βλέμματα μεθαύριο όμως ο Τραμπ θα είναι ο τελευταίος που θα εκφωνήσει  ομιλία (26 Ιανουαρίου).

Ωστόσο, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα έχει έντονο άρωμα Γαλλίας . Στο πλευρό του Γάλλου προέδρου θα βρίσκεται και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ακόμη προσπαθεί στην πατρίδα της να σχηματίσει κυβέρνηση.Ο γαλλογερμανικός άξονας δίνει δυναμικά το παρών στο χιονισμένο Νταβός με τον Τραμπ να βάζει τις τελευταίες πινελιές στην ομιλία της Παρασκευής.  

- Όπως κάθε Ιανουάριο,έτσι και φέτος, σημαντικές προσωπικότητες και ηγέτες δεκάδων χωρών θα συμμετέχουν στον Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στην ελβετική πόλη όπου θα συζητήσουν :

1ον: την ισχυρή ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, 

2ον:τη δημοσιονομική και εμπορική πολιτική των ΗΠΑ 

3ον:το Brexit είναι, μεταξύ άλλων, τα θέματα που θα απασχολήσουν την συζήτηση.

Η ανάπτυξη της οικονομίας είναι η υψηλότερη μετά το τέλος της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008. Όσοι αφορά τα θέματα εμπορίου και φορολογίας όσοι παρευρεθούν στο Νταβός περιμένουν με ενδιαφέρον τις αμερικάνικες θέσεις που θα ακουστούν από τα χείλη του Αμερικανού προέδρου,Ντόναλντ Τραμπ .

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης