Βορειοκορεάτες στρατιώτες κάνουν επιδρομή και κλέβουν τη σοδειά αγροτών

Βορειοκορεάτες στρατιώτες κάνουν επιδρομή και κλέβουν τη σοδειά αγροτών

Λόγω των διεθνών κυρώσεων και την ζημιών που προκάλεσε στις καλλιέργειες η παρατεταμένη ξηρασία το καθεστώς του Κιμ αναγκάστηκε να μειώσει τις μερίδες φαγητού στο στράτευμα, ενώ τις συνέπειες βιώνει ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού

Πολύμηνη άδεια για να βγουν σε αναζήτηση τροφής σε χωράφια, προκειμένου να μην πεθάνουν από την πείνα, δίνει στους Βορειοκορεάτες στρατιώτες το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Το Daily NK, ένας ιστότοπος στη Σεούλ, που ενημερώνει σχετικά με το τι συμβαίνει στη Βόρεια Κορέα, δημοσίευσε φωτογραφίες, που δείχνουν στρατιώτες να μαζεύουν καλαμπόκια από χωράφια αγροτών.«Οι αξιωματικοί γνωρίζουν καλύτερα απ’ τον καθένα ότι πρέπει να ταΐσουν τους στρατιώτες για να διατηρήσουν υψηλό το ηθικό τους. Γνωρίζουν ότι οι μερίδες με χυλό καλαμποκιού που τους σερβίρονται έχουν λίγες θερμίδες και τους προκαλούν απογοήτευση», ανέφερε στον ιστότοπο πηγή από τη βόρεια επαρχία Ριανγκάνγκ. Άλλες πηγές ανέφεραν ότι πολλοί χωρικοί εκφράζουν την απόγνωσή τους που οι στρατιώτες περνούν έως και τρεις μήνες λεηλατώντας τις σοδειές τους.

Λόγω των διεθνών κυρώσεων και την ζημιών που προκάλεσε στις καλλιέργειες η παρατεταμένη ξηρασία το καθεστώς του Κιμ αναγκάστηκε να μειώσει τις μερίδες φαγητού στο στράτευμα, ενώ τις συνέπειες βιώνει ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού.

Η κατάσταση είναι τόσο δραματική που οι γυναίκες των στρατιωτών βγαίνουν στις αγορές και πωλούν σαπούνια και άρβυλα που παίρνουν οι άνδρες τους από το στρατό.

«Αν και δεν αυξήθηκε πολύ η τιμή του ρυζιού στις αγορές, ο κόσμος ανησυχεί ιδιαίτερα ότι οι επιπτώσεις των διεθνών κυρώσεων θα είναι ολοένα και μεγαλύτερες και θα προκαλέσουν σύντομα ακόμη περισσότερα προβλήματα», είπε μια άλλη πηγή.

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο ένας από τους δύο Βορειοκορεάτες στρατιώτες που αυτομόλησαν στη Νότια Κορέα το τελευταίο δίμηνο έδειξαν ότι στο στομάχι του υπήρχαν παρασιτικά σκουλήκια, ένα εκ των οποίων είχε μάλιστα μήκος σχεδόν 30 εκατοστά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Armen

Ο ηγέτης του κινήματος διαμαρτυρίας και βουλευτής «Νικόλ Πασινιάν είχε δίκιο. Και εγώ έκανα λάθος», πρόσθεσε ο Σαρκισιάν, ο οποίος διορίστηκε πρόσφατα πρωθυπουργός αφού ήταν για δέκα χρόνια πρόεδρος της χώρας

s-300

Η εφημερίδα Kommersant γράφει ότι η Δαμασκός είχε υπογράψει από το 2010 σχετική συμφωνία για την προμήθεια των S-300, αλλά αυτή είχε ακυρωθεί κατόπιν αιτήματος του Ισραήλ - Διαψεύδει εν μέρει ο Λαβρόφ