Η Ρώμη ζητά αποζημίωση για το χριστουγεννιάτικο δέντρο που θυμίζει βουρτσάκι τουαλέτας

Η Ρώμη ζητά αποζημίωση για το χριστουγεννιάτικο δέντρο που θυμίζει βουρτσάκι τουαλέτας

Ο δήμος της Αιώνιας πόλης θα ζητήσει αποζημιώσεις για το φιάσκο

Για λόγους τακτ ονομάστηκε «το μαδημένο δένδρο». Όμως δεν λείπουν κι αυτοί που θεωρούν ότι μοιάζει με.... πιγκάλ, το γνωστό μας βουρτσάκι τουαλέτας.  

Ο λόγος για το χριστουγεννιάτικο δένδρο της πόλης, που βρισκεται στην κεντρική Πιάτσα Βενέτσια και έχει προκαλέσει αντιδράσεις για την κακή του εμφάνιση. 

Ο δήμος της πόλης, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για την απόδοση ευθυνών θα ζητήσει αποζημίωση για το δένδρο. Η ανακοίνωση έγινε δια στόματος της δημάρχου Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, που επιχείρησε βέβαια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. «Ευτυχώς, υπάρχουν και σοβαρότερα προβλήματα», δήλωσε με νόημα. 

Το «μαδημένο» έλατο έχει ξεραθεί. Μέχρι στιγμής, δεν έχει διασαφημιστεί αν το λάθος έγινε κατά την κοπή, τη μεταφορά ή στο «ξεαμπαλάρισμα». Η μεταφορά κόστισε 48.000 ευρώ, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. 

Επιχείρηση καλλωπισμού


Οι απόψεις των κατοίκων της ιταλικής πρωτεύουσας διχάζονται: πολλοί δηλώνουν απογοητευμένοι από το «γυμνό» αυτό δέντρο, ενώ κάποιο άλλοι (όπως η δήμαρχος Ράτζι) δεν κρύβουν πως άρχισαν να το αγαπούν, ίσως και χάρη στην ιδιαιτερότητά του. Τις επόμενες ώρες, πάντως, οι υπεύθυνοι του δήμου αναμένεται να προχωρήσουν σε «επιχείρηση έκτακτου καλλωπισμού» και να προσθέσουν πολύχρωμες μπάλες και φωτάκια, για να προσπαθήσουν να τονώσουν το γιορτινό στυλ του «spelacchio».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

morandi_rescue

Την ώρα που οι νεκροί ανέρχονται στους 39, η εισαγγελία ανακοίνωσε τον αριθμό των ανθρώπων που αγνοούνται – Πολιτική αντιπαράθεση με επίκεντρο την εταιρεία διαχείρισης του αυτοκινητοδρόμου – Το Σάββατο η κηδεία των θυμάτων 

anakt_arthroos1

Για τον Έβο Μοράλες και τους οπαδούς του αντιπροσωπεύει τη νέα Βολιβία, που αφήνει πίσω της το επώδυνο αποικιακό παρελθόν, για τους περισσότερους ελίναι απλά ένα ματαιόδοξο σχέδιο