Η Τουρκία πρωταθλήτρια στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Η Τουρκία πρωταθλήτρια στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξέδωσε συνολικά 485 αποφάσεις (!) για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα σε τέσσερα χρόνια, από το 2012 έως το 2016 - Έχει καταδικαστεί σε αποζημιώσεις ύψους 61,4 εκ. ευρώ

Πρωταθλήτρια στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων διακιωμάτων - και μάλιστα χωρίς ανταγωνισμό - είναι η Τουρκία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ευρωπαικού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου που δόθηκαν στη δημοσιότητα και φιλοξενούνται στον Τουρκικό τύπο.

Σύμφωνα λοιπόν με την Ηurriyet Daily News, η Τουρκία έχει καταδικαστεί σε αποζημιώσεις ύψους 61,4 εκ. ευρώ από το ΕΔΔΑ για την περίοδο 2004 έως 2016.  Το δικαστήριο εξέδωσε συνολικά 485 αποφάσεις (!) για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα σε τέσσερα χρόνια, από το 2012 έως το 2016.

 «Η Τουρκία έχει γίνει η κορυφαία χώρα στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη», δήλωσε η βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Ζ. Αλτιόκ  αναφερόμενη στα στοιχεία τα οποία αναγκάστηκε να δημοσιεύσει ο υπουργός Δικαιοσύνης A. Γκιούλ μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσε στην Τουρκική εθνοσυνέλευση.

Η Βουλευτής κατηγόρησε επίσης το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ότι έχει «καταστήσει την Τουρκία την κορυφαία χώρα όπου καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έχουν κατατεθεί στο ΕΔΔΑ 8.308 προσφυγές το 2016. Η χώρα οφείλει να καταβάλει συνολικά 61,4 εκ. ευρώ σε θύματα παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το 2004, ενώ το μεγαλύτερο πρόστιμο το 2011 ανερχόταν σε 8,8 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα στατιστικά στοιχεία, η Αλτιόκ  δήλωσε ότι οι δύο τομείς με τις περισσότερες παραβιάσεις ήταν το δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης και το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη και πρόσθεσε πως η Τουρκία έχει πέσει από την 99η θέση στην 113η θέση στον Παγκόσμιο Δείκτη Κράτους δικαίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης