Τραμπ: Το Facebook ήταν πάντα εναντίον μου - Ζούκερμπεργκ: Είναι πλατφόρμα για όλες τις απόψεις

Τραμπ: Το Facebook ήταν πάντα εναντίον μου - Ζούκερμπεργκ: Είναι πλατφόρμα για όλες τις απόψεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ότι το Facebook είναι εναντίον του, γεγονός που διέψευσε ο ιδρυτής του - Την επόμενη εβδομάδα κατάθεση του Ζούκερμπεργκ στη Γερουσία για την ενδεχόμενη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές

Τραμπ: Το Facebook ήταν πάντα εναντίον μου - Ζούκερμπεργκ: Είναι πλατφόρμα για όλες τις απόψεις
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο ιδιοκτήτης του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ είχαν χθες Τετάρτη μια φραστική αντιπαράθεση μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, με τον πρώτο να καταγγέλλει ότι ο ιστότοπος του Ζούκερμπεργκ είναι «εναντίον του», μια κατηγορία που διαψεύδει το Facebook.

Η αντιπαράθεση αυτή ξέσπασε την ώρα που ο Ζούκερμπεργκ αναμένεται να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα στη Γερουσία στο πλαίσιο της έρευνας για την ενδεχόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Η διεύθυνση του Facebook αποδέχθηκε την περασμένη εβδομάδα, δεχόμενη πιέσεις, να παραδώσει στο Κογκρέσο το περιεχόμενο και άλλα στοιχεία διαφημιστικών μηνυμάτων και άλλων αναρτήσεων πολιτικού χαρακτήρα που αγοράστηκαν ή καταχωρήθηκαν από εταιρείες ρωσικών συμφερόντων στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. Τα στοιχεία αυτά ζητήθηκαν επιπλέον
από όσα είχαν δοθεί στις αμερικανικές αρχές στις αρχές του μήνα από τον ιστότοπο
Κλείσιμο
.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε αμερικανικά ΜΜΕ, τα μηνύματα είχαν στόχο να ανακινήσουν πολιτικές εντάσεις για διάφορα ζητήματα προκειμένου τελικά να ζημιωθεί η υποψήφια των δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία βρισκόταν στην πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις.

«Το Facebook ήταν πάντα ενάντια στον Τραμπ», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στον λογαριασμό του στο twitter, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ιστότοπος «συνωμοτεί» με τις εφημερίδες Washington Post και New York Times, οι οποίες είναι επίσης εναντίον του.



«Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι το Facebook είναι εναντίον του. Οι φιλελεύθεροι ισχυρίζονται ότι βοηθήσαμε τον Τραμπ. Οι δύο πλευρές είναι δυσαρεστημένες από απόψεις και περιεχόμενο που δεν τους αρέσει», απάντησε ο Ζούκερμπεργκ στο Facebook, το οποίο χαρακτήρισε «πλατφόρμα για όλες τις απόψεις».

Επωφελήθηκε μάλιστα της ευκαιρίας να υποβαθμίσει την επιρροή του ιστότοπου στο αποτέλεσμα των εκλογών.

«Μετά τις εκλογές είχα πει ότι πιστεύω πως η άποψη ότι η παραπληροφόρηση μέσω του Facebook μπόρεσε να επηρεάσει τις εκλογές είναι παράλογη. Το να την αποκαλέσω παράλογη ήταν περιφρονητικό και το μετανιώνω. Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα για να το αντιμετωπίζουμε περιφρονητικά», τόνισε ο Ζούκερμπεργκ.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης