Ιταλία: Η ακροδεξιά ετοιμάζει πορεία την ημέρα που πήρε την εξουσία ο Μουσολίνι

Ιταλία: Η ακροδεξιά ετοιμάζει πορεία την ημέρα που πήρε την εξουσία ο Μουσολίνι

Στις 28 Οκτωβρίου του 1922, «η πορεία προς την Ρώμη» των μελανοχιτώνων του φασισμού, είχε ως αποτέλεσμα (λόγω σιωπής και αδράνειας της ιταλικής βασιλείας) την κατάλυση της Δημοκρατίας και την άνοδο στην εξουσία του δικτάτορα

Προκλητική κινητοποίηση την ημέρα της «πορείας προς την Ρώμη» του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι στις 28 Oκτωβρίου θέλει να οργανώσει η ακροδεξιά πολιτική δύναμη Forza Nuova.
 
Η Forza Nuova (Νέα Δύναμη), η οποία δεν εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο, έκανε γνωστό μέσω διαδικτύου ότι πρόκειται να οργανωθεί πορεία κατά του σχεδίου νόμου που θέλει να επιτρέψει την παροχή της ιταλικής υπηκοότητας στα παιδιά μεταναστών τα οποία γεννιούνται στην Ιταλία, αλλά και «για να σταματήσουν η βία και οι βιασμοί από μέρους των μεταναστών».
 
Ως γνωστόν, στις 28 Οκτωβρίου του 1922, «η πορεία προς την Ρώμη» των μελανοχιτώνων του φασισμού, είχε ως αποτέλεσμα (λόγω σιωπής και αδράνειας της ιταλικής βασιλείας) την κατάλυση της Δημοκρατίας και την άνοδο στην εξουσία του δικτάτορα Μπενίτο Μουσσολίνι.
 
Εντούτοις, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, η νομαρχία της Ρώμης, η οποία έχει την ευθύνη για να επιτρέψει ή να απαγορεύσει την κινητοποίηση, δεν έχει λάβει ακόμη κανένα σχετικό αίτημα από την συγκριμένη νεοφασιστική πολιτική δύναμη.
 
Η δε δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι (του Κινήματος Πέντε Αστέρων) έγραψε στο Twitter ότι «η πορεία προς την Ρώμη δεν μπορεί και δεν πρέπει να επαναληφθεί».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Και ?

Συμμορίες μαύρων λαθροεποικων βιάζουν και επιτίθενται ανεξέλεγκτα και Ανησυχία προκαλεί μια πορεία γηγενών πολιτών ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20465779

Ο Σουδανός πρόεδρος Όμαρ ελ Μπασίρ επισκέφθηκε τη Δαμασκό και συναντήθηκε με τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ αλ Άσαντ για την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών στο επίπεδο όπου βρίσκονταν «πριν από τον πόλεμο»