Κολομβία: Συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ της κυβέρνησης και τoυ Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης

Κολομβία: Συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ της κυβέρνησης και τoυ Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης

Η συμφωνία επετεύχθη λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στην Μπογκοτά

Η κυβέρνηση της Κολομβίας και οι αντάρτες του Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός και από τις δύο πλευρές, όπως ανακοίνωσε η ηγεσία της οργάνωσης, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στην Μπογκοτά.

"Ναι, κατέστη δυνατόν! Ευχαριστούμε όλους εκείνους και εκείνες που στήριξαν με αποφασιστικότητα τις προσπάθειες για να καταλήξουμε σε αυτή τη #CeseAlFuegoBilateral" (σ.σ. αμοιβαία εκεχειρία) ήταν το μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter η αντιπροσωπεία του ELN από το Κίτο του Ισημερινό όπου διεξάγονταν οι διαπραγματεύσεις.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναμένεται στην πρωτεύουσα της Κολομβίας μεθαύριο Τετάρτη.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Ντινος

Μεγάλη νίκη των ανταρτών καθώς τώρα θα παράγουν και εξάγουν την κόκα ανενόχλητοι. Ο Εσκομπαρ τους έφταιγε κατά τα άλλα. Συμαχήσανε με τον διάβολο (βλ. Στρατο Εθνικής Απελευθέρωσης) για να τον εξοντώσουν και συνέχισαν οι φασίστες την κληρονομιά που άφησε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20711149

Τα Σκόπια καταδικάστηκαν σε πρόστιμο 6.000 ευρώ για ηθική βλάβη ενός δικαστή που είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου – Η απόφαση εκδόθηκε από τμήμα υπό την προεδρία του Λίνου Αλέξανδρου Σισιλιάνου

4
21146826

Όσο πιο χαμηλά τα ποσοστά συντηρητικών και Σοσιαλδημοκρατών τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα εσωκομματικών προστριβών -  Φήμες στους Σοσιαλδημοκράτες για το πολιτικό μέλλον της προέδρου Αντρέα Νάλες - Χωρίς άγχος οι Πράσινοι.