Στους 18 οι νεκροί από την κατάρρευση κτηρίου στην Ινδία

Στους 18 οι νεκροί από την κατάρρευση κτηρίου στην Ινδία

Οι αρχές εκτιμούν ότι περίπου 40 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο κτήριο τη στιγμή του δυστυχήματος

Στους 18 οι νεκροί από την κατάρρευση κτηρίου στην Ινδία
Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση ενός κτηρίου στη Μουμπάι (Βομβάη) της Ινδίας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της ινδικής μεγαλούπολης.

Αργά το απόγευμα, οι διασώστες έσκαβαν ακόμη στα συντρίμμια για να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες. Οι αρχές εκτιμούν ότι περίπου 40 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο κτήριο τη στιγμή του δυστυχήματος.Το κτίριο βρίσκεται σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή της περιοχής Bhendi Bazaar στη νότιο Βομβάη.

Κλείσιμο
Αξιωματούχος της αστυνομίας είπε στο Reuters ότι στο παλιό αυτό κτίριο διέμεναν εννέα οικογένειες. Στο υπόγειο του κτιρίου, το οποίο κατέρρευσε στεγαζόταν η αποθήκη ενός ζαχαροπλαστείου και οι περισσότερες οικογένειες που κατοικούσαν στους υψηλότερους ορόφους βρίσκονταν μέσα στα σπίτια τους καθώς το δυστύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί, ανακοίνωσαν οι αξιωματούχοι. 

Χιλιάδες κτίρια της Βομβάης, έχουν ηλικία άνω των 100 ετών, και κινδυνεύουν να καταρρεύσουν, καθώς τα θεμέλιά τους έχουν διαβρωθεί από μερικές από τις σφοδρότερες βροχοπτώσεις που έχει δει η πόλη εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια. 

Οι αρχές συμβούλευσαν τους κατοίκους ενός παρακείμενου κτιρίου να το εγκαταλείψουν, αφού παρουσιάστηκαν σε αυτό ρωγμές, μετά την κατάρρευση της Πέμπτης. 

Οι καταρρεύσεις κτιρίων, δυστυχώς είναι σύνηθες φαινόμενο στην Ινδία κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων, η οποία είναι από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. Η υψηλή ζήτηση και οι χαλαρή νομοθεσία ενθαρρύνουν ορισμένους κατασκευαστές να χρησιμοποιούν υποβαθμισμένα υλικά ή να προσθέτουν μη εγκεκριμένους επιπλέον ορόφους. 

Εν τω μεταξύ, η πόλη προσπαθεί σιγά-σιγά να επιστρέψει πίσω στην κανονικότητά της, αφού παρέλυσε από σφοδρότατη νεροποντή εδώ και δύο ημέρες. 

Οι σιδηροδρομικές μεταφορές και οι δημόσιες συγκοινωνίες σταμάτησαν και τα αεροδρόμια έκλεισαν την Τρίτη, καθώς οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και τα νερά πλημμυρών βρέθηκαν σε πολλά χαμηλά κτήρια. Σε πολλά μέρη, οι άνθρωποι έπρεπε να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους και να περάσουν μέσα από βαθιά νερά για να φτάσουν στα σπίτια τους. 

Τα σχολεία, τα κολέγια και τα γραφεία που έκλεισαν την Τετάρτη άνοιξαν την Πέμπτη, αλλά η παρουσία μαθητών ήταν περιορισμένη. 

Κάθε χρόνο η πόλη αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τον ετήσιο ερχομό των μουσών, που επιπλέον επιφέρει κριτική προς τις Αρχές για τον κακό σχεδιασμό εν όψει των καταστροφών.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης