Φωτογραφία: Ο Νέμο... υποδέχεται τον Γκάμπριελ στο Ελιζέ

Φωτογραφία: Ο Νέμο... υποδέχεται τον Γκάμπριελ στο Ελιζέ

Τις εντυπώσεις έκλεψε ο Γάλλος προεδρικός σκύλος στην υποδοχή του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών από τον... ιδιοκτήτη του, Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν

Φωτογραφία: Ο Νέμο... υποδέχεται τον Γκάμπριελ στο Ελιζέ
Επίσημη πρώτη εμφάνιση του προεδρικού σκύλου της Γαλλίας, Νέμο, έγινε κατά την υποδοχή του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών. Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο νέος ένοικος του Ελιζέ, ο κατάμαυρος Νέμο, υποδέχτηκαν μαζί τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. 

Ο Εμανουέλ Μακρόν, διατηρώντας την μακρόχρονη παράδοση της γαλλικής προεδρίας, έδωσε στην χώρα έναν Πρώτο Σκύλο.
Μαζί με τη σύζυγό του Μπριζίτ υιοθέτησαν το μαύρο λαμπραντόρ - γκριφόν το Σαββατοκύριακο, το οποίο ονόμασαν Νέμο, χάρη στον Κάπτεν Νέμο, τον πλοίαρχο του υποβρυχίου Ναυτίλος στο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν «20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα».


Κλείσιμο

Ο Νέμο -ηλικίας περίπου 1,5 έτους- υιοθετήθηκε από καταφύγιο εγκαταλελειμμένων ζώων και εθεάθη τη Δευτέρα στην πρώτη του βόλτα στα Ηλύσια Πεδία με ένα κόκκινο κολάρο στο λαιμό και υπό το άγρυπνο βλέμμα της φρουράς. 

Ο Νέμο διαδέχεται τον Φιλέα, ένα λαμπραντόρ που πήρε το όνομά του από τον κομμήτη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, που δόθηκε ως δώρο στον πρώην πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ κουταβάκι από Γάλλους βετεράνους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης