Μεθόριος Λιβάνου: Εφαρμογή τοπικής εκεχειρίας για την αποχώρηση ανταρτών κι αμάχων

Μεθόριος Λιβάνου: Εφαρμογή τοπικής εκεχειρίας για την αποχώρηση ανταρτών κι αμάχων

Με προορισμό περιοχή της Συρίας, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών

Περίπου 8.000 αντάρτες κι άμαχοι έχουν εγγραφεί για να εγκαταλείψουν τα σύνορα του Λιβάνου κοντά στην πόλη Αρσάλ, με προορισμό περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες στη Συρία.

Πρόκειται για την εφαρμογή συμφωνίας τοπικής εκεχειρίας μεταξύ της οργάνωσης Χεζμπολάχ και του Μετώπου Αλ Νούσρα, γνωστοποίησε σήμερα πηγή ασφάλειας στον Λίβανο.

Η εκεχειρία έχει τεθεί σε εφαρμογή από την Πέμπτη και προβλέπει την αποχώρηση όλων των μαχητών της οργάνωσης Αλ Νούσρα από την περιοχή γύρω από την πόλη Αρσάλ, μαζί με τους αμάχους που ζουν στους προσφυγικούς καταυλισμούς και θέλουν να τους εγκαταλείψουν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sexoualiki_bia

Το ποσό θα διατεθεί σε διάστημα 3 ετών, στη μάχη κατά της σεξουαλικής βίας στις ανθρωπιστικές κρίσεις – Μία στις τρεις γυναίκες πέφτει θύμα σεξουαλικής ή σεξιστικής βίας στη διάρκεια της ζωής της, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

komi98

«Θα σεβαστούμε τον νέο πρωθυπουργό, αλλά τίποτε δεν αλλάζει στην θέση που έχει υιοθετήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ως προς την συμφωνία της αποχώρησης», δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα