Απαχθείσα από τη Μπόκο Χαράμ γύρισε στον «σύζυγό» της όταν έμαθε ότι ο τρομοκράτης συζεί με άλλη!

Απαχθείσα από τη Μπόκο Χαράμ γύρισε στον «σύζυγό» της όταν έμαθε ότι ο τρομοκράτης συζεί με άλλη!

Το σύνδρομο της Στοκχόλμης - Η 25χρονη κοπέλα είχε απελευθερωθεί μαζί με άλλες 70 γυναίκες από τον στρατό της Νιγηρίας τον Φεβρουάριο - Πώς εξήγησε ψυχολόγος την επιστροφή πρώην απαχθέντων κοριτσιών στην ισλαμιστική οργάνωση

Η Αΐσα Γερίμα απήχθη πριν τέσσερα χρόνια από μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ της Νιγηρίας και οδηγήθηκε στο προπύργιό τους στο δάσος Σαμπίζα, όπου και έγινε η «σύζυγος» ενός αξιωματούχου.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά από επιχείρηση του νιγηριανού στρατού, η νεαρή κοπέλα, η οποία στο μεταξύ είχε αποκτήσει έναν γιο, απελευθερώθηκε μαζί με 70 άλλες γυναίκες και οδηγήθηκε σε κέντρο «αποριζοσπαστικοποίησης», όπου παρακολουθούν ειδικά προγράμματα άτομα που έχουν αιχμαλωτιστεί από τζιχαντιστές.Όμως, τον Μάιο η νεαρή κοπέλα πήρε μαζί της τον γιο της και λίγα ρούχα και εξαφανίστηκε από το σπίτι της, στο Μαϊντογκούρι, την πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο. Η αδελφή της 25χρονης δήλωσε ότι η Αΐσα πριν εξαφανιστεί έλαβε ένα τηλεφώνημα από μια άλλη γυναίκα με την οποία ήταν μαζί στο πρόγραμμα απεξάρτησης από τους τζιχαντιστές και έμαθε πως ο «σύζυγός» της συζεί τώρα με μια αντίζηλό της!

Η Φατίμα Ακιλού, ψυχολόγος και επικεφαλής του ιδρύματος Neem Foundation, το οποίο έχει οργανώσει το ειδικό πρόγραμμα για τις απαχθείσες από τη Μπόκο Χαράμ, δήλωσε ότι, εκτός από την Αΐσα και άλλες νεαρές γυναίκες που είναι στο πρόγραμμα έχουν επιστρέψει στην ισλαμιστική οργάνωση.«Η απεξάρτηση και η επανένταξη είναι μια μακρά διαδικασία, η οποία καθίσταται πολύπλοκη από το γεγονός ότι έχουμε μια ενεργό, συνεχιζόμενη εξέγερση», τόνισε η ψυχολόγος και πρόσθεσε ότι αρκετές από τις απαχθείσες αισθάνονται «παρίες» στις κοινότητές τους και προτιμούν να επιστρέψουν στην οργάνωση όπου συχνά εκτός από τους συζύγους τους, βρίσκονται οι πατεράδες ή τα αδέλφια τους.

Χιλιάδες κορίτσια και γυναίκες στη Νιγηρία έχουν απαχθεί από το 2009 και μετά από την ισλαμιστική στρατιωτική οργάνωση Μπόκο Χαράμ. Τον Απρίλιο του 2014 είχε προκαλέσει τον αποτροπιασμό της διεθνούς κοινότητας η απαγωγή 220 μαθητριών από ένα γυμνάσιο στο Τσιμπόκ, στη βορειανατολική Νιγηρία. 

ΣΧΟΛΙΑ (1)

00

once go black but never come back

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

british_airways

Το Φόρεϊν Όφις, στη σελίδα του με τις ταξιδιωτικές οδηγίες για όσους σκοπεύουν να επισκεφθούν την Αίγυπτο, αναφέρει ότι υπάρχει «αυξημένος κίνδυνος τρομοκρατίας εναντίον της αεροπλοΐας»