Νιγηρία: Η Μπόκο Χαράμ δολοφόνησε εννιά άτομα και απήγαγε 37 γυναίκες

Νιγηρία: Η Μπόκο Χαράμ δολοφόνησε εννιά άτομα και απήγαγε 37 γυναίκες

Νέα αιματηρή επίθεση από την τζιχαντιστική οργάνωση σε χωριό στη νοτιοανατολική Νιγηρία - Ανθρωποκυνηγητό από τις αρχές ασφαλείας

Νιγηρία: Η Μπόκο Χαράμ δολοφόνησε εννιά άτομα και απήγαγε 37 γυναίκες
Σε δολοφονίες χωρικών και απαγωγές γυναικών προχώρησαν για μια ακόμη φορά οι τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ την Κυριακή. Συγκεκριμένα, απήγαγαν 37 γυναίκες και έσφαξαν εννιά κατοίκους του χωριού Ngalewa της επαρχίας Diffa στη νοτιοανατολική Νιγηρία, όπως δήλωσε σήμερα, Τρίτη, στην κρατική τηλεόραση ο τοπικός κυβερνήτης, Laouali Mahamane Dan Dano.

«Οι αρχές ασφαλείας έχουν ήδη ξεκινήσει να τους καταδιώκουν και ελπίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες οι γυναίκες αυτές θα βρεθούν και θα ελευθερωθούν» πρόσθεσε ο κυβερνήτης. Επισήμανε πως το χωριό αυτό ξεχώριζε, καθώς ήταν γνωστό για την αντίστασή του στους τζιχαντιστές, οι οποίοι προχώρησαν στην επίθεσή αυτή με τα πόδια και με μεγάλη μυστικότητα.

Το χωριό όπου έγινε η επίθεση, βρίσκεται στην επαρχία Diffa, στην οποία κατοικούν περίπου 600.000 άτομα. Από το 2015 η Μπόκο Χαράμ κάνεις επιθέσεις και απαγωγές στη συγκεκριμένη επαρχία και ήδη 300.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τους τζιχαντιστές και έχουν γίνει πρόσφυγες, με αποτελέσμα να αυξάνεται ακόμη περισσότερο η φτώχεια στην περιοχή. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης