Υπόθεση Τσάρλι Γκαρντ: Εγκαταλείπουν τη νομική μάχη για θεραπεία οι γονείς του

Υπόθεση Τσάρλι Γκαρντ: Εγκαταλείπουν τη νομική μάχη για θεραπεία οι γονείς του

Πλέον θα πρέπει να συζητήσουν με το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτραπεί στον μικρό να πεθάνει

Υπόθεση Τσάρλι Γκαρντ: Εγκαταλείπουν τη νομική μάχη για θεραπεία οι γονείς του
Tη νομική μάχη για να στείλουν το παιδί τους στο εξωτερικό για θεραπεία, εγκατέλειψαν 
οι γονείς του Τσάρλι Γκαρντ, του βρέφους που τράβηξε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και συγκίνησε εκατομμύρια αναγνώστες ανά τον κόσμο λόγω της σπάνιας ασθένειάς του.

Οι γονείς αποφάσισαν να αποσύρουν το αίτημα τους για μεταφορά του στις Η.Π.Α. ώστε να υποβληθεί σε πειραματική θεραπεία, μετά από νέα τεστ, που έδειξαν ότι η θεραπεία δεν θα προσφέρει κάποια σημαντική βοήθεια στη μάχη που δίνει για να κρατηθεί στη ζωή.


Κλείσιμο

Ο δικηγόρος Γκραντ Άρμστρονγκ δήλωσε ότι οι γονείς του ασθενούς απέσυραν την έφεσή τους μετά από ακρόαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου.

Μάλιστα ξέσπασαν σε κλάματα όταν ο δικηγόρος τους ανακοίνωσε πως η κατάσταση του μυϊκού συστήματος του Τσάρλι είναι μη αναστρέψιμη.



«Είναι πολύ αργά για τον Τσάρλι. Η ζημιά έχει ήδη γίνει», είπε χαρακτηριστικά ενώ οι γονείς του σοκαρισμένοι από τα νέα ευρήματα δήλωσαν πως «επιθυμούν να περάσουν όσο χρόνο τους απομένει με τον Τσάρλι».

«Αν η θεραπεία είχε ξεκινήσει νωρίτερα θα μπορούσε να ζήσει μία κανονική ζωή. Τώρα δεν θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε τι θα γινόταν εάν είχε υποβληθεί σε θεραπεία», δήλωσε η μητέρα του Κόνι Γέιτς, αφήνοντας αιχμές προς την βρετανική πολιτεία.

Πλέον οι γονείς θα πρέπει να συζητήσουν με το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτραπεί στον μικρό Τσάρλι να πεθάνει.


 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης