Νέο «χαστούκι» σε Τραμπ: Δεύτερη απόφαση δικαστηρίου κατά του μεταναστευτικού νομοσχεδίου

Νέο «χαστούκι» σε Τραμπ: Δεύτερη απόφαση δικαστηρίου κατά του μεταναστευτικού νομοσχεδίου

«Ένας λογικός και αντικειμενικός παρατηρητής, θα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η εκτελεστική εντολή εκδόθηκε με σκοπό να παραβιάσει μια συγκεκριμένη θρησκεία», τόνισε Ομοσπονδιακός δικαστής

Νέο «χαστούκι» σε Τραμπ: Δεύτερη απόφαση δικαστηρίου κατά του μεταναστευτικού νομοσχεδίου
Νέο ηχηρό «χαστούκι» στον Ντόναλντ Τραμπ
επέφερε η απόφαση και δεύτερου δικαστηρίου αναφορικά με το νομοσχέδιο του Αμερικανού προέδρου για τη μετανάστευση. Το Ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο αποφάσισε εναντίον της απόφασης του ρεπουμπλικανού προέδρου να απαγορεύσει την έκδοση βίζας και κατ' επέκταση τα ταξίδια πολιτών από συγκεκριμένα μουσουλμανικά κράτη.

Κλείσιμο
Η ρητορική που χρησιμοποίησε κατά την ανακοίνωση της απόφασής του ο δικαστής Γουάτσον, ήταν χαρακτηριστική του σκεπτικού του: «Ένας λογικός και αντικειμενικός παρατηρητής, που εξετάζει και αναλύει τις διεθνείς καταστάσεις και την ακολουθία των γεγονότων, θα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η εκτελεστική εντολή εκδόθηκε με σκοπό να παραβιάσει μια συγκεκριμένη θρησκεία».

Η εκτελεστική εντολή, για την οποία δόθηκε αναστολή 90 ημερών, αφορά το Ιράν, τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Σουδάν, τη Συρία και την Υεμένη. Από τη λίστα της πρώτης εκτελεστικής εντολής, εξαιρέθηκε το Ιράκ και η πλήρης απαγόρευση που αφορούσε τους πρόσφυγες από τη Συρία. Επίσης, έχουν διαγραφεί σαφείς αναφορές στη θρησκεία, οι οποίες περιλαμβάνονταν στην πρώτη εκτελεστική εντολή του Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης