Ο Εμανουέλ Μακρόν ετοιμάζεται για την Προεδρία και τις βουλευτικές εκλογές

Ο Εμανουέλ Μακρόν ετοιμάζεται για την Προεδρία και τις βουλευτικές εκλογές

Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας και ο ηγέτης του κεντρώου κόμματος "MoDem", Φρανσουά Μπαιρού, "έδωσαν τα χέρια" με τον Μακρόν να ικανοποιεί τον κεντρώο ηγέτη τοποθετώντας αρκετά  στελέχη του στη λίστα- Χωρίς την Μπριζίτ η τελετή στο Ελιζέ 

Ο Εμανουέλ Μακρόν ετοιμάζεται για την Προεδρία και τις βουλευτικές εκλογές
Σχεδόν έτοιμη είναι η λίστα των υποψηφίων του κινήματος Μακρόν για τις 577 εκλογικές περιφέρειες της Γαλλίας, ένα 24ωρο πριν την τελετή παράδοσης της γαλλικής προεδρίας στο Ελιζέ. 

Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας και ο ηγέτης του κεντρώου κόμματος "MoDem", Φρανσουά Μπαιρού, "έδωσαν τα χέρια" με τον Μακρόν να ικανοποιεί τον κεντρώο ηγέτη τοποθετώντας αρκετά  στελέχη του στη λίστα. Με τη συμφωνία αυτή μπαίνει τέλος στη διαμάχη μεταξύ των δύο πολιτικών ανδρών, οι οποίοι, αν και είχαν ανακοινώσει ότι θα συμμαχήσουν, ο Μπαιρού δεν ήταν ευχαριστημένος καθώς ο Μακρόν δεν είχε συμπεριλάβει αρκετά στελέχη του "MoDem". 
 
Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι, ο Μπαϊρού εγκατέλειψε την εκστρατεία του για να εκλεγεί στην προεδρία τασσόμενος υπέρ του Μακρόν.

"Νομίζω ότι κάναμε πρόοδο και καταλήξαμε σε μια στέρεη και ισορροπημένη συμφωνία", δήλωσε ο Μπαϊρού στους δημοσιογράφους διαβεβαιώνοντας πως διευθετήθηκαν "εξαιρετικά σημαντικά ζητήματα για το μέλλον της (κοινοβουλευτικής) πλειοψηφίας". 
   
To σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Liberation" είναι ενδεικτικό των κινήσεων του 39χρονου προέδρου σχoλιάζοντας χαρακτηριστικά πως, το κίνημα Μακρόν "Republique en Marche" έχει συμπεριλάβει ονόματα από όλα τα κόμματα: τους Σοσιαλιστές, την Κεντροδεξιά,το κέντρο, τους Αριστερούς κ.α. 


Xωρίς την Μπριζίτ η τελετή παράδοσης της γαλλικής προεδρίας την Κυριακή

   
Μπορεί σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας να ήταν πανταχού παρούσα, ωστόσο, αύριο, την ώρα που όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον σύζυγό της, καθώς  θα περνά το κατώφλι του Ελιζέ, η Μπριζίτ δεν θα βρίσκεται στο πλευρό του.
   
Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο "Europe 1", για την απουσία της Μπριζίτ "ευθύνεται" ο ορκισμένος εργένης (πλην όμως άτακτος ερωτικά ) Φρανσουά Ολάντ .Το επιτελείο του Μακρόν αποφάσισε ότι , αφού ο Ολάντ δεν θα έχει συνοδό, θα πρέπει και ο Μακρόν να μην έχει δίπλα του τον έρωτα της ζωής του.

Η Μπριζίτ θα διαβεί λίγη ώρα αργότερα το Ελιζέ μαζί με τους επίσημους προσκεκλημένους. 


Η βίλα της Μπριζίτ πόλος έλξης των τουριστών 

     


Την ώρα που οι Γάλλοι περιμένουν σε λίγες ώρες την αλλαγή σκυτάλης στο Ελιζέ, η βίλα της Μπριζίτ Μακρόν στην πόλη Τουκέ έχει γίνει πόλος έλξης των τουριστών. Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα "Le Figaro ", εκατοντάδες πολίτες συρρέουν καθημερινά για να δουν από κοντά το σπίτι του ζεύγους Μακρόν.Σ΄ένα 24ωρο, Μακρόν και Μπριζίτ θα το αποχωριστούν για να μετακομίσουν στο Μέγαρο των Ηλυσίων. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης