Γαλλία: Μια ταυρομάχος και ένας χαρισματικός μαθηματικός υποψήφιοι με τον Μακρόν

Γαλλία: Μια ταυρομάχος και ένας χαρισματικός μαθηματικός υποψήφιοι με τον Μακρόν

Παραμένουν κενές στα ψηφοδέλτια 148 θέσεις, που υπόσχεται να έχουν συμπληρωθεί έως την ερχόμενη Τετάρτη, που λήγει η προθεσμία - Στις λίστες και 24 νυν βουλευτές του Ολάντ

Γαλλία: Μια ταυρομάχος και ένας χαρισματικός μαθηματικός υποψήφιοι με τον Μακρόν
Μια γυναίκα πρώην ταυρομάχος και ένας χαρισματικός μαθηματικός είναι μεταξύ των εκατοντάδων υποψηφίων που ανακοινώθηκε χθες πως θα στελεχώσουν τις λίστες των ψηφοδελτίων του νέου προέδρου της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν
, εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου.

Ο Μακρόν έχει υποσχεθεί πλήρης ανανέωση στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας, με νέους και άφθαρτους υποψηφίους. Συνολικά για το κόμμα του «Δημοκρατία Εμπρός» ανακοινώθηκαν 428 υποψήφιοι.

Κλείσιμο
Η Μαρί Σαρά είναι η πρώην ταυρομάχος, υποψήφια στην Γκαρντ, εκεί που υποψήφιος είναι και το «βαρύ πυροβολικό» του «Εθνικού Μετώπου» της Μαρίν Λεπέν Ζιλμπέρτ Κολάρντ. 



Ο 43χρονος Σεντρίκ Βιλανί με τα μακριά μαλλιά και τις πολύχρωμες γραβάτες του το 2010 κέρδισε το μετάλλειο Fields, το «Νόμπελ των Μαθηματικών» και θα είναι υποψήφιος στα προάστια του Παρισιού. 



Οι αξιωματούχοι του κόμματος παραδέχθηκαν ωστόσο πως παραμένουν κενές 148 θέσεις στα ψηφοδέλτια όλης της χώρας, εμφανίστηκαν όμως βέβαιοι πως θα συμπληρωθούν στο 100%, μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη που λήγει η προθεσμία. 

Στις λίστες του Μακρόν βρίσκονται πάντως και 24 βουλευτές της παρούσας βουλής, όλοι τους μέλη του σοσιαλιστικού κόμματος του Φρανσουά Ολάντ, από το οποίο άλλωστε προέρχεται και ο νέος πρόεδρος. Αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο ίδιος ελπίζει τελικά να συμπεριληφθούν και βουλευτές των ρεπουμπλικανών. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης