Στην Ινδία οι γιατροί μαθαίνουν πολεμικές τέχνες για να αντιμετωπίζουν τους εξοργισμένους συγγενείς

Στην Ινδία οι γιατροί μαθαίνουν πολεμικές τέχνες για να αντιμετωπίζουν τους εξοργισμένους συγγενείς

Ο ιατρικός σύλλογος υποστηρίζει ότι 3 στους 4 γιατρούς θα δεχθούν μια τέτοια επίθεση κατά τη διάρκεια της καριέρας τους

Δραστικά μέτρα μετά την αύξηση των κρουσμάτων βίας κατά των γιατρών λαμβάνονται στην Ινδία με γιατρούς να αποφασίζουν να μάθουν πολεμικές τέχνες.

Η πρώτη φάση του σχεδίου θα υλοποιηθεί στο κρατικό νοσοκομείο All India Institute of Medical Sciences στο Νέο Δελχί από τις 15 Μαΐου.

Συνολικά 1.500 γιατροί θα κάνουν μαθήματα ταε κβο ντο με τον πρόεδρο του σωματείου τους να δηλώνει ότι «τα κρούσματα βιας σε βάρος μας αυξάνονται και η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα για να τα μειώσει».

«Αφού η κυβέρνηση δεν μας προσφέρει επαρκή ασφάλεια, τότε πρέπει εμείς μόνοι μας να πάρουμε μέτρα για να σώσουμε τη ζωή μας και να αποφύγουμε σοβαρούς τραυματισμούς» εξήγησε ο ίδιος.

Σύμφωνα με έρευνα του 2016 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Lancet, το 40% των γιατρών σε ένα νοσοκομείο στο Δελχί δέχθηκε επίθεση μέσα σε διάστημα 12 μηνών.

Την ίδια ώρα ο ιατρικός σύλλογος υποστηρίζει ότι 3 στους 4 γιατρούς θα δεχθούν μια τέτοια επίθεση κατά τη διάρκεια της καριέρας τους.

Από τα πυρά δεν ξεφεύγουν ούτε οι νοσοκόμες και το υπόλοιπο προσωπικό μόνο που τα κρούσματα αυτά είναι λιγότερο συχνά.

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τις επιθέσεις με κυριότερους τις μεγάλες ουρές και τη διαφθορά.

Τελευταίο κρούσμα βιας η επίθεση 15 ατόμων σε έναν γιατρό μετά το θάνατο μιας γυναίκας που υπέφερε από χρόνια ηπατική ανεπάρκεια.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

...

Καλό είναι και στην Ελλάδα να αρχίσουν να εκπαιδεύονται οι γιατροί για αυτοάμυνα, δεν απέχουν και πολύ από τους συναδέλφους Ινδούς

dimitri

Βλέπεται εικόνες απο Ινδίες? Ετσι έχουν καταντήσει και τα νοσοκαμεία στην ΤσυριζοΓΙΟΥΝΑΝΙΑ απο τον Γιδοβοσκό Πολάτσι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

19921494

«Απευθύνουμε τις προσευχές μας στον Θεό για όλα τα θύματα» είπε στη συνέχεια ο Μοχάμεντ Νουρ Ντακάν, ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Ισλαμικών Κοινοτήτων και Οργανώσεων της Ιταλίας (Ucoii)

3