Υποπτα πακέτα στο γήπεδο της Μπορούσια Ντόρτμουντ

Υποπτα πακέτα στο γήπεδο της Μπορούσια Ντόρτμουντ

Λήξη συναγερμού μετά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε - Αποκλείστηκαν η νοτιοανατολική και η βόρεια έξοδος - Ο κόσμος κατευθύνθηκε προς τις υπόλοιπες εξόδους - Πάνω από 80.000 φίλαθλοι βρίσκονταν στις εξέδρες

Υποπτα πακέτα στο γήπεδο της Μπορούσια Ντόρτμουντ
Στον αποκλεισμό της νοτιοανατολικής εξόδου του γηπέδου της Μπορούσια Ντόρτμουντ προχώρησε η γερμανική αστυνομία, μετά τον εντοπισμό ύποπτων πακέτων στην είσοδο της θύρας.

Το γήπεδο ήταν γεμάτο από κόσμο, καθώς διεξαγόταν ο αγώνας για το Champions League με τη Μονακό. Κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής και της εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών έσπευσαν στο σημείο, στο οποίο είχε απαγορευτεί η προσέλευση των φιλάθλων.

Μετά τη λήξη του αγώνα, ο κόσμος οδηγήθηκε προς τις υπόλοιπες εξόδους, με την εντολή το γήπεδο να αδειάσει το συντομότερο δυνατό, ώστε να δουλέψουν με ασφάλεια οι ειδικοί.

Όπως έγινε γνωστό, κλειδωμένη ήταν και η βόρεια έξοδος, καθώς τα κλιμάκια της αστυνομίας πραγματοποιούσαν έλεγχο στα ύποπτα αντικείμενα που εντοπίστηκαν.

Κλείσιμο
Λίγο πριν τις 8 το απόγευμα (10 ώρα Ελλάδας), η αστυνομία ολοκλήρωσε τον έλεγχο και οι έξοδοι άνοιξαν για τον κόσμο.

Με ανακοίνωσή της η Μπορούσια Ντόρτμουντ ευχήθηκε ασφαλή επιστροφή στους φιλάθλους που έδωσαν το παρών στο γήπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εντοπισμός των υπόπτων αντικειμένων έγινε από το ημίχρονο, οπότε και κλείδωσαν οι δύο έξοδοι. Βασικό μέλημα της αστυνομίας ήταν να μην διαρρεύσει το παραμικρό, προκειμένου να αποφευχθεί ο πανικός. Στο γήπεδο βρίσκονταν πάνω από 80.000 άνθρωποι, γεγονός που εγκυμονούσε σοβαρότατους κινδύνους.





 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης