Παναμάς: Σε κρίσιμη κατάσταση ο πρώην δικτάτορας Μανουέλ Νοριέγκα

Παναμάς: Σε κρίσιμη κατάσταση ο πρώην δικτάτορας Μανουέλ Νοριέγκα

Εισήχθηκε στο χειρουργείο επειγόντως για δεύτερη φορά μετά από μια επέμβαση να αφαιρεθεί καλοήθης όγκος στον εγκέφαλο - "Παρουσιάζει μεγάλη εγκεφαλική αιμορραγία και βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση", είπε η κόρη του Λορένα

Ο πρώην δικτάτορας του Παναμά Μανουέλ Νοριέγκα, 83, εισήχθηκε στο χειρουργείο επειγόντως για δεύτερη φορά μετά από μια επέμβαση χθες να αφαιρεθεί καλοήθης όγκος στον εγκέφαλο, δήλωσε η οικογένειά του.

"Παρουσιάζει μεγάλη εγκεφαλική αιμορραγία και βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση", είπε η κόρη του Λορένα Νοριέγκα σε δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο Σάντο Τομάς όπου έγινε η επέμβαση, ενώ πρόσθεσε ότι η κατάστασή του είναι "κρίσιμη".

Ο Νοριέγκα έμεινε στην εξουσία από το 1983 έως το 1989, και διετέλεσε κατάσκοπος της Αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) προτού το εμπόριό του ναρκωτικών και η βαρβαρότητα του καθεστώτος του φέρουν την εισβολή των Αμερικανών το 1989.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του Έζρα Ανχέλ είχε πει ότι η επέμβαση είχε επιτυχία, αλλά αργότερα δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η ζωή του πρώην δικτάτορα κινδύνευε, καθώς είχε εισηχθεί επειγόντως στο χειρουργείο.

Ο Νοριέγκα είχε καταδικαστεί αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1992 και τώρα εκτίει ποινή φυλάκισης στον Παναμά για δολοφονία. Οι δικαστικές αρχές του επέτρεψαν περιορισμό κατ' οίκον μέχρι την 28η Απριλίου ώστε να χειρουργηθεί.

Ως στρατιωτικός ηγέτης της χώρας της Κεντρικής Αμερικής, ο Νοριέγκα απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων παγκόσμια όταν οι σχέσεις του με τις ΗΠΑ διαλύθηκαν, και οι Αμερικανοί έστειλαν στον Παναμά 28.000 στρατιώτες περίπου για να καταλάβουν την πόλη του Παναμά και να τον συλλάβουν μετά από κυνήγι από σπίτι σε σπίτι.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

jet

Η συμπεριφορά της νεαρής γυναίκας ήταν τόσο ακραία και επικίνδυνη για τους συνεπιβάτες της, που το αεροσκάφος υποχρεώθηκε να επιστρέψει στο Λονδίνο, συνοδεία μαχητικών τζετ της RAF

ksa

Από το περασμένο φθινόπωρο τα Κίτρινα Γιλέκα μονοπωλούν σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο το ενδιαφέρον και την προσοχή της αστυνομίας στο κέντρο του Παρισιού. Έτσι αυξάνεται όμως στα πέριξ η εγκληματικότητα και η παρανομία

1