Τζεντιλόνι: «Πρέπει να διαφυλάξουμε την Ευρώπη»

Τζεντιλόνι:  «Πρέπει να διαφυλάξουμε την Ευρώπη»

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέχρι που να διαθέτουμε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο», δηλώνει ο Ιταλός πρωθυπουργός

«Δεν δέχομαι την ιδέα μιας Ένωσης η οποία είναι αυστηρότατη με τα δημοσιονομικά. Αν είσαι τόσο αυστηρός για θέματα του μηδέν κόμμα κάτι, πρέπει να καταφέρεις να πετύχεις τον σεβασμό των ευρωπαϊκών αποφάσεων και σε άλλα θέματα. Εμείς οι Ιταλοί κάνουμε ό,τι μας αναλογεί, τώρα ας αναλάβουν και άλλοι το μερίδιο ευθύνης τους», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, σε συνέντευξή το στην δημόσια τηλεόραση Rai.

Παράλληλα, τόνισε ότι «η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να εργάζεται μέχρι να διαθέτει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο» αποσαφηνίζοντας ότι η φυσική ημερομηνία λήξης της κυβερνητικής δράσης είναι ο Φεβρουάριος του 2018, όταν θα ολοκληρωθεί και η νομοθετική περίοδος. Ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός, μιλώντας στην τηλεόραση της Rai υπογράμμισε, δε, ότι οι κύριες προτεραιότητες της κυβέρνησής του είναι η μείωση των φόρων και σειρά πρωτοβουλιών για την στήριξη της ανάπτυξης στην Κάτω Ιταλία.

Ο Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε ότι στην επετειακή σύνοδο της Ρώμης, στις 25 Μαρτίου, θα λεχθούν δυο πράγματα: «ότι η Ευρώπη πρέπει να βοηθά την ανάπτυξη και όχι να την παρεμποδίζει, και πως σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ο κάθ΄ένας πρέπει να κάνει το χρέος του».
«Εγώ είμαι της άποψης ότι την Ευρώπη πρέπει να την διαφυλάξουμε. Μας χάρισε την μεγαλύτερη περίοδο ειρήνης που έχει καταγραφεί ποτέ. Την Ελευθερία και την Δημοκρατία. Στην Ευρώπη υπήρχαν οι φασισμοί» τόνισε κι αναφέρθηκε σε μια σειρά χωρών που ανακάλυψαν και πάλι τη Δημοκρατία χάρη στο μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης προτού καταλήξει:
«Χωρίς την Ευρώπη δεν πάμε μακριά, γινόμαστε μικρές πατρίδες που μάχονται η μία την άλλη».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

yellow_vests

Μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μπενζαμίν Γκριβό, δήλωσε πως δεν θα ήταν «λογικό» για τα Κίτρινα Γιλέκα να κατέβουν για πέμπτη φορά στους δρόμους αυτό το Σάββατο

1
butina_arthro

Η 30χρονη Μαρία Μπούτινα παραδέχθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο ότι μετείχε σε συνωμοσία εναντίον των ΗΠΑ – Υποστήριξε ότι έδρασε «υπό την καθοδήγηση» Ρώσου αξιωματούχου για να αποκτήσει επιρροή στην αμερικανική πολιτική