Πέθανε ο Ιάπωνας «πατέρας» του Πακμαν

Πέθανε ο Ιάπωνας «πατέρας» του Πακμαν

Ο Μασάγιο Νακαμούρα ήταν ο ιδρυτής της εταιρείας που κυκλοφόρησε το δημοφιλέστερο ηλεκτρονικό παιχνίδι με κέρματα όλων των εποχών

Σε ηλικία 91 ετών πέθανε ο Μασάγια Νακαμούρα, ο ιδρυτής της εταιρίας Μπαντάι Νάμκο που θεωρείται ο «πατέρας» του Πάκμαν. 

Ο Νακαμούρα ήταν μέχρι την ημέρα του θανάτου του επίτιμος πρόεδρος της εταιρείας, που ο ίδιος είχε ιδρύσει το 1955, σε μια σοφίτα καταστήματος. 

Το Πακμαν (Pac-Man) που σχεδιάστηκε από τον Τόρου Ιουατάνι κυκλοφόρησε από την εταιρεία του Νακαμούρα το 1980 και καταγράφηκε στο ρεκόρ Γκίνες ως το πιο επιτυχημένο παιχνίδι που λειτουργεί με κέρματα όλων των εποχών. 

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Takis

RIP.....Ανέθρεψε γενιές και γενιές αποβλακωμένων.

SADF

RIP

Γιάννης

RIP Το αγαπημένου μου παιχνίδι!!

alekos

Μοναδική και σίγουρα ανεπανάληπτη έμπνευση το pac-man ! πολλές γενιές μεγαλώσαμε με αυτό το παιχνίδι και θυμάμαι τον εαυτό μου να ξεχνιέται κυριολεκτικά μπροστά σε μία οθόνη pac-man, στις καφετέριες της γειτονιάς της δεκαετίας του 1980! με ένα δεκάρικο δραχμές εκείνη την εποχή έπαιζα πάνω από μία ώρα!

σιγα ρε Αλεκο....

το τερμάτισες.....

Δον

Με αγάπη το λέω...Κόψε κάτι....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

siamaia

Η πρώτη από τις τρεις μεγάλες επεμβάσεις πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο 2018, όταν τα κορίτσια ήταν 19 μηνών, και η τελευταία, κατά την οποία τελικά διαχωρίστηκαν, πραγματοποιήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου