Παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά ο Βρετανός πρέσβης στην ΕΕ

Παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά ο Βρετανός πρέσβης στην ΕΕ

«Η παραίτησή του δεν αποτελεί έκπληξη για εκείνους που δουλεύουν μαζί του», τόνισε Ευρωπαίος διπλωμάτης στο AFP. «Ήταν ικανότατος, όμως δεν είχε πειστεί από την απόφαση για Brexit και τη γραμμή που ακολουθούσε η βρετανική κυβέρνηση»

Παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά ο Βρετανός πρέσβης στην ΕΕ
Την παραίτησή του υπέβαλε αιφνιδιαστικά ο Βρετανός πρέσβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Άιβαν Ρότζερς, μόλις τρεις μήνες πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ο Ρότζερς ήταν ένας από τους πιο έμπειρους διπλωμάτες της χώρας και θεωρείτο πρόσωπο-κλειδί στις συαζτήσεις για το Brexit.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την κυβέρνηση ο Ρότζερς αποχώρησε ώστε να επιτρέψει να πάρει τη θέση του κάποιος διάδοχος, προτού η Βρετανία εφαρμόσει το Άρθρο 50.

Νωρίτερα πάντως οι Financial Times ανέφεραν ότι ο ίδιος ανακοίνωσε στο προσωπικό πώς θα παραιτηθεί, χωρίς να αναφέρει τον λόγο, όμως η εφημερίδα στέκεται στις κακές σχέσεις του με στελέχη της κυβέρνησης. 

«Η παραίτησή του δεν αποτελεί έκπληξη για εκείνους που δουλεύουν μαζί του», τόνισε Ευρωπαίος διπλωμάτης στο AFP. «Ήταν ικανότατος, όμως δεν είχε πειστεί από την απόφαση για Brexit και τη γραμμή που ακολουθούσε η βρετανική κυβέρνηση, οδηγώντας τη χώρα σε μια περιοχή επικίνδυνης ανασφάλειας» πρόσθεσε η πηγή.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Brexit του Κοινοβουλίου, Χίλαρι Μπεν χαρακτήρισε την αποχώρηση του Ρότζερς ως μια καθόλου θετική εξέλιξη. 

Κανονικά, ο Ρότζερς ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από τη θέση του το Νοέμβριο. Του είχε δοθεί η θέση στις Βρυξέλλες το 2013 από τον Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ το 2016 του αποδόθηκε ο τίτλος του Ιππότη για υπηρεσίες που είχαν να κάνουν με την ευρωπαϊκή πολιτική.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης