Ολλανδία: Μούμια-κροκόδειλος έκρυβε μέσα της 50 μικρά κροκοδειλάκια!

Ολλανδία: Μούμια-κροκόδειλος έκρυβε μέσα της 50 μικρά κροκοδειλάκια!

Μετά από νέα σκαναρίσματα υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης από το λείψανο του τρίμετρου κροκόδειλου βγήκε στην επιφάνεια αυτό το περίεργο μυστικό, το οποίο παρέμενε καλά κρυμμένο για περισσότερα από 2 χιλιάδες χρόνια

Μια αιγυπτιακή μούμια-κροκόδειλος που φυλάσσεται στο Ολλανδικό Εθνικό Μουσείο Αρχαιοτήτων βρέθηκε να περιέχει 50 τυλιγμένα μικρά κροκοδειλάκια μέσα της.

Μετά από νέα σκαναρίσματα υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης από το λείψανο του τρίμετρου κροκόδειλου βγήκε στην επιφάνεια αυτό το περίεργο μυστικό, το οποίο παρέμενε καλά κρυμμένο για περισσότερα από 2 χιλιάδες χρόνια.

Όμως αυτή δεν ήταν η μοναδική ανακάλυψη: Οι επιστήμονες που είχαν αναλάβει την έρευνα διαπίστωσαν ότι η μούμια ήταν στην πραγματικότητα δύο ανήλικα ερπετά τα οποία είχαν τυλιχθεί μαζί ώστε να φαίνεται σαν ένα μεγάλο.Η ασυνήθιστη ανακάλυψη έγινε όταν τρισδιάστατες ακτίνες Χ επέτρεψαν στους επισκέπτες της Αιγυπτιακής πτέρυγας του Μουσείου να πραγματοποιήσουν μια εικονική αυτοψία. «Δεν περιμέναμε είναι η αλήθεια κάποια νέα ανακάλυψη στο συγκεκριμένο έκθεμα. Ήταν μεγάλη έκπληξη για μας να δούμε ότι υπήρχαν μέσα τόσα πολλά κροκοδειλάκια» τόνισε ο έφορος του Μουσείου.

Οι Αιγυπτιολόγοι του Μουσείου θεωρούν ότι οι κροκόδειλοι διαφορετικών ηλικιών μουμιοποιούνταν μαζί για να αναπαραστήσουν την αρχαία αντίληψη για αναγέννηση και τη ζωή μετά θάνατον. 

Εξετάζουν όμως και ένα λιγότερο μυστικιστικό σενάριο. Ότι απλά δεν υπήρχαν εκείνοι την εποχή μεγάλοι κροκόδειλοι για να προσφερθούν στον θεό κροκόδειλο Σόμπεκ, με αποτέλεσμα να πρέπει να φτιάξουν έναν φασκιώνοντας δύο μικρότερους μαζί, με τη βοήθεια ξύλου, υφασμάτων, βλαστούς φυτών και σκοινί για να παραγεμίσουν τα ζώα και να τα κρατήσουν ενωμένα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vatican

Το Βατικανό υπέγραψε χθες μια ιστορική συμφωνία με το Πεκίνο, με επίκεντρο το ακανθώδες ζήτημα του διορισμού επισκόπων στην Κίνα και με στόχο τη βελτίωση των διμερών σχέσεων

iran

Η Τεχεράνη αναφέρεται σε πολιτικό σύμβουλο του αραβικού κράτους, ο οποίος προέβη σε προσβλητικά σχόλια μετά την επίθεση του Σαββάτου κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην πόλη Αχβάζ

berx

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Αν δεν επιτεχυθεί συμφωνία για το Brexit μέχρι το Νοέμβριο θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα σκληρό Brexit, εκτιμά ο ευρωβουλευτής και ειδικός σε ζητήματα Brexit Έλμαρ Μπροκ.

skopje

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, που αναρτήθηκε χθες το βράδυ στη σελίδα στο Facebook της γαλλικής πρεσβείας στα Σκόπια, ο Γάλλος πρόεδρος καλεί τους πολίτες της γειτονικής χώρας να πουν ναι στη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία και χαρακτηρίζει «καρδιά του μέλλοντός μας»