Άσαντ: Αμφισβητήσιμο εάν ο Τραμπ θα καταπολεμήσει τους τζιχαντιστές

Άσαντ: Αμφισβητήσιμο εάν ο Τραμπ θα καταπολεμήσει τους τζιχαντιστές

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ τηρεί στάση αναμονής απέναντι στον νικητή των προεδρικών εκλογών Ντόναλντ Τραμπ

Άσαντ: Αμφισβητήσιμο εάν ο Τραμπ θα καταπολεμήσει τους τζιχαντιστές
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ τηρεί στάση αναμονής απέναντι στον νικητή των προεδρικών εκλογών Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κ. Άσαντ είπε σε πορτογαλικό δίκτυο ότι η Δαμασκός πρέπει να περιμένει, προκειμένου να διαφανεί αν ο κ. Τραμπ θα αλλάξει την πολιτική της Ουάσιγκτον για τη Συρία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο πρόεδρος της Συρίας πρόσθεσε ότι ο ίδιος είναι έτοιμος για συνεργασία κατά των «εξτρεμιστών».

«Ο κ. Τραμπ έχει κάνει ελπιδοφόρα σχόλια, για την ανάγκη καταπολέμησης του εξτρεμισμού στη Συρία», είπε, ενώ διερωτήθηκε «τι θα συμβεί με τις αντίρροπες δυνάμεις εντός της αμερικανικής διοίκησης».

Ο Τραμπ έχει αμφισβητήσει την πολιτική της απερχόμενης κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, η οποία συμμαχεί με την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία για να υποστηρίξει μερικούς από τους αντικαθεστωτικούς που ζητούν την απομάκρυνση του Άσαντ τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο Τραμπ έχει πει ότι παρότι δεν συμπαθεί τον Άσαντ, ο Σύρος πρόεδρος «σκοτώνει το Ισλαμικό Κράτος» με τη βοήθεια του Ιράν και της Ρωσίας.
Κλείσιμο

«Για αυτό για εμάς είναι ακόμα αμφισβητήσιμο αν θα μπορέσει να κάνει κάτι ή να εκπληρώσει όσα υποσχέθηκε ή όχι. Είμαστε πολύ προσεκτικοί στο να τον κρίνουμε αλλά αν, ας πούμε, πρόκειται να πολεμήσει τους τρομοκράτες, ασφαλώς και θα γίνουμε σύμμαχοι, φυσικοί σύμμαχοι με τους Ρώσους, με τους Ιρανούς», είπε ο Άσαντ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης