Δώρο γενεθλίων 500 ευρώ κάνει στους 18άρηδες Ιταλούς η κυβέρνηση για βιβλία, σινεμά, συναυλίες

Δώρο γενεθλίων 500 ευρώ κάνει στους 18άρηδες Ιταλούς η κυβέρνηση για βιβλία, σινεμά, συναυλίες

Σκοπός της κυβέρνησης είναι αυτά τα χρήματα να δαπανηθούν σε πολιτιστικά θέματα, ώστε να εμπλουτίσουν τη ζωή των πολιτών της χώρας

Δώρο γενεθλίων 500 ευρώ κάνει στους 18άρηδες Ιταλούς η κυβέρνηση για βιβλία, σινεμά, συναυλίες
Ιδιαίτερα τυχεροί είναι όσοι Ιταλοί και Ιταλίδες γίνονται 18 ετών, αφού η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να τους κάνει δώρο το ποσό των 500 ευρώ για την αγορά βιβλίων, εισιτηρίων για συναυλίες, θέατρο ή κινηματογράφο, επισκέψεις σε μουσεία, ακόμη και για ταξίδια σε εθνικά πάρκα της χώρας.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι αυτά τα χρήματα να δαπανηθούν σε πολιτιστικά θέματα, ώστε να εμπλουτίσουν τη ζωή των πολιτών της χώρας.

Η προσφορά ισχύει για όσους έχουν γενέθλια από 3 Νοεμβρίου του 2016 έως  31 Δεκέμβρη 2017. 

Κλείσιμο
Η κίνηση αυτή θα κοστίσει στην ιταλική κυβέρνηση 290 εκατ. ευρώ, ωστόσο ο υφυπουργός Tommaso Nannicini που επιβλέπει την πρωτοβουλία, πιστεύει ότι είναι χρήματα που ξοδεύονται για καλό σκοπό.

«Θέλουμε να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα προς τους νέους, υπενθυμίζοντάς τους ότι ανήκουν σε μια κοινότητα που τους καλωσορίζει κατά την ενηλικίωσή τους» είπε χαρακτηριστικά.

«Τους υπενθυμίζει επίσης, πόσο σημαντικός είναι ο πολιτισμός, τόσο για τον εμπλουτισμό τους ως άτομα αλλά και για την ενίσχυση του ιστού της κοινωνίας μας» πρόσθεσε.

Το επόμενο έτος θα επωφεληθούν  από μια παρόμοια πρωτοβουλία και οι καθηγητές στην Ιταλία καθώς θα τους χορηγηθούν 500 ευρώ που θα  μπορούν να ξοδέψουν για τη δικής τους επαγγελματική εξέλιξη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης