ΗΠΑ: Φωνή αγωνίας από 370 οικονομολόγους: Μην ψηφίσετε Τραμπ

ΗΠΑ: Φωνή αγωνίας από 370 οικονομολόγους: Μην ψηφίσετε Τραμπ

«Αν εκλεγεί, θα αποτελέσει ένα πρωτοφανή κίνδυνο για την λειτουργία των δημοκρατικών και οικονομικών θεσμών και για την ευημερία της χώρας», αναφέρεται στην επιστολή

ΗΠΑ: Φωνή αγωνίας από 370 οικονομολόγους: Μην ψηφίσετε Τραμπ
Επιστολή με την οποία εκφράζουν την αγωνία τους ενόψει των προεδρικών εκλογών εκφράζουν 370 οικονομολόγοι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι μία πιθανή εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στη θέση του «πλανητάρχη» θα αποβεί καταστροφική για τη χώρα.

Μεταξύ των οικονομολόγων που έχουν υπογράψει το κείμενο, συγκαταλέγονται και 8 κάτοχοι βραβείου Νόμπελ, οι οποίοι, μαζί με τους υπόλοιπους, ζητούν εναγωνίως από τους πολίτες των ΗΠΑ να μην ψηφίσουν τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.

Ο Άνγκους Ντίτον του Princeton, κάτοχος του βραβείου Νόμπελ οικονομικών το 2015 και ο Όλιβερ Χαρτ του Χάρβαρντ, ο οποίος κέρδισε το Νόμπελ το 2016, συνυπογράφουν την επιστολή στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Παραπληροφορεί τους ψηφοφόρους, υποβιβάζει την εμπιστοσύνη στους δημόσιους θεσμούς με θεωρίες συνωμοσίας και προωθεί την ηθελημένη αυταπάτη έναντι της επαφής με την πραγματικότητα». 

Όπως αναφέρει σε άρθρο της η Wall Street Journal, οι οικονομολόγοι βρίσκονται σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο τελευταίος αμφισβητεί τις εκθέσεις τους, οι οποίοι δημοσιεύονται μέσω αναγνωρισμένων θεσμών, υποστηρίζοντας αμφιλεγόμενες θέσεις για το εμπόριο και τα φορολογικά συστήματα.
Κλείσιμο

«Αν εκλεγεί, θα αποτελέσει ένα πρωτοφανή κίνδυνο για την λειτουργία των δημοκρατικών και οικονομικών θεσμών και για την ευημερία της χώρας. Για τους λόγους αυτούς, συνιστούμε με θέρμη να μην ψηφίσετε των Ντόναλντ Τράμπ» αναφέρει στον επίλογό της η επιστολή. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης