Άσαντ: Θα πάρουμε πίσω όσες περιοχές της Συρίας ελέγχονται από άλλους

Άσαντ: Θα πάρουμε πίσω όσες περιοχές της Συρίας ελέγχονται από άλλους

"Το συριακό κράτος είναι αποφασισμένο να ανακτήσει από τους τρομοκράτες όλες τις περιοχές και να αποκαταστήσει την ασφάλεια", δήλωσε ο Άσαντ στα επίσημα ΜΜΕ

Άσαντ: Θα πάρουμε πίσω όσες περιοχές της Συρίας ελέγχονται από άλλους
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσε σήμερα πως θέλει να "ανακτήσει" όλες τις περιοχές που δεν τελούν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, μερικές ώρες προτού τεθεί σε ισχύ μια συμφωνία παύσης των εχθροπραξιών.

"Το συριακό κράτος είναι αποφασισμένο να ανακτήσει από τους τρομοκράτες όλες τις περιοχές και να αποκαταστήσει την ασφάλεια", δήλωσε ο Άσαντ στα επίσημα ΜΜΕ στη διάρκεια μιας επίσκεψης στο πρώην προπύργιο των ανταρτών, την Νταράγια, κοντά στη Δαμασκό.

Το καθεστώς χρησιμοποιεί τη λέξη "τρομοκράτες" όταν αναφέρεται στους αντάρτες και στους τζιχαντιστές.

Κλείσιμο
"Οι ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν τη δουλειά τους χωρίς δισταγμό (...) και ανεξάρτητα από εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες", συνέχισε ο Άσαντ, ενώ η παύση των εχθροπραξιών, περιλαμβανομένων και των αεροπορικών επιδρομών, αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στις 19:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας).

"Υπάρχουν εκείνοι που έχουν ψευδαισθήσεις, και είναι πέντε χρόνια που δεν έχουν απαλλαγεί από τις ψευδαισθήσεις αυτές", είπε ακόμη ο σύρος πρόεδρος αναφερόμενος στην αντιπολίτευση, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.

"Ορισμένοι ποντάρουν σε υποσχέσεις από το εξωτερικό", είπε αναφερόμενος σε υποστηρικτές της αντιπολίτευσης όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Βρετανία, η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία. Οι υποσχέσεις αυτές "δεν θα υλοποιηθούν", είπε.

Στο μεταξύ, η συριακή αντιπολίτευση ζήτησε σήμερα "εγγυήσεις" για την εφαρμογή της συμφωνίας εκεχειρίας.

"Θέλουμε να ξέρουμε ποιες είναι οι εγγυήσεις (...) Ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν εγγυήσεις και απαιτούμε εγγυήσεις ειδικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες που μετέχουν στη συμφωνία" εκεχειρίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σάλεμ αλ-Μούσλετ, εκπρόσωπος της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων (HCN) της αντιπολίτευσης.

Η ανακοίνωση της εκεχειρίας, την Παρασκευή, έπειτα από εβδομάδες συνομιλιών ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Ρωσία, υποστηρικτών αντίστοιχα, της αντιπολίτευσης και του καθεστώτος, γίνεται ενώ οι αντάρτες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο έδαφος αφού έχασαν την τελευταία μάχη του Χαλεπίου.

"Ποιος είναι ο ορισμός που έχει επιλεγεί για την 'τρομοκρατία' και ποια θα είναι η απάντηση σε περίπτωση παραβιάσεων;" αναρωτήθηκε ο εκπρόσωπος της HCN.

"Προσπαθούμε να εξετάσουμε λεπτομερώς τη συμφωνία. Είναι πραγματικά σημαντικό για εμάς να γνωρίζουμε το επίπεδο των δεσμεύσεων όλων των μερών της συμφωνίας, κυρίως των κρατών" που συνομολόγησαν τη συμφωνία, είπε ο Μούσλετ.

"Θα την εφαρμόσει η Ρωσία; Θα την εφαρμόσει το καθεστώς και θα σταματήσει τους βομβαρδισμούς και τα εγκλήματά του;" αναρωτήθηκε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης