Νορβηγία: Πιθανό πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων του ελικοπτέρου με τους 13 νεκρούς

Νορβηγία: Πιθανό πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων του ελικοπτέρου με τους 13 νεκρούς

Οι ερευνητές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο του ανθρώπινου λάθους, υποστηρίζοντας ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα

Νορβηγία: Πιθανό πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων του ελικοπτέρου με τους 13 νεκρούς
Οι Νορβηγοί εμπειρογνώμονες που διερευνούν την πτώση ελικοπτέρου στη Βόρεια Θάλασσα, έστειλαν μία σύσταση στις ευρωπαϊκές αρχές που είναι αρμόδιες για την ασφάλεια των πτήσεων, σχετικά με το ενδεχόμενο προβλήματος στο κιβώτιο αλλαγής ταχυτήτων του ελικοπτέρου.

Το ελικόπτερο τύπου Airbus H225 Super Puma που μετέφερε επιβάτες από νορβηγική πετρελαϊκή πλατφόρμα την οποία διαχειρίζεται η Statoil, κατέπεσε στη θάλασσα στις 29 Απριλίου σκοτώνοντας τους 13 επιβαίνοντες,
Κλείσιμο
καθώς το βασικό στροφείο του ελικοπτέρου, αποχωρίστηκε από την άτρακτο.

Το Super Puma χρησιμοποιείται στην πολιτική του έκδοση από την πετρελαϊκή βιομηχανία για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών υποστήριξης των γεωτρήσεων διαφόρων τύπων. Τα ελικόπτερα πολιτικής χρήσης του αναφερόμενου τύπου έχουν καθηλωθεί μετά το δυστύχημα στη Νορβηγία και τη Βρετανία.

Οι ερευνητές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο του ανθρώπινου λάθους, υποστηρίζοντας ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα, ενώ τα αποτελέσματα της έρευνας διερεύνησης, αναμένεται ότι θα επηρεάσουν την πορεία εξέλιξης του προγράμματος των Super Puma.

Απαγόρευση πτήσης των ελικοπτέρων Super Puma για τη διεξαγωγή αποστολών έρευνας και διάσωσης
   
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στη Νορβηγία, προχώρησε σε προέκταση της απαγόρευσης πτήσεων των ελικοπτέρων Airbus Η225 Super Puma στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων και της διεξαγωγής πτήσεων έρευνας και διάσωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η απαγόρευση που εφαρμόζεται και για μια παλαιότερη έκδοση του συγκεκριμένου τύπου ελικοπτέρου, ακολουθεί τον εντοπισμό ιχνών φθοράς του μετάλλου στο κιβώτιο μετάδοσης ταχυτήτων του ελικοπτέρου Super Puma.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης