Συντριβή ελικοπτέρου ανοιχτά της Νορβηγίας - 13 νεκροί

Συντριβή ελικοπτέρου ανοιχτά της Νορβηγίας - 13 νεκροί

Δείτε βίντεο - Tο ελικόπτερο ήταν μοντέλο της Eurocopter και είχε παρουσιάσει προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων, το 2012



Συντριβή ελικοπτέρου ανοιχτά της Νορβηγίας - 13 νεκροί
Δεκατρείς επιβαίνοντες στο μοιραίο ελικόπτερο εντοπίστηκαν νεκροί, σύμφωνα με το κέντρο συντονισμού των επιχειρήσεων διάσωσης στη Νορβηγία.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν ένας Βρετανός και ένας Ιταλός, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κατάγονταν από τη Νορβηγία.

Κλείσιμο
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Νορβηγίας ανακοίνωσε ότι το ελικόπτερο που συνετρίβη ήταν μοντέλο της Eurocopter, σημειώνοντας ότι ο τύπος του ελικοπτέρου, είχε παρουσιάσει προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων, το 2012.

Το ελικόπτερο συνετρίβη στα δυτικά της πόλης Μπέργκεν, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Νορβηγία, καθώς πετούσε προς την ακτή, από την πετρελαϊκή πλατφόρμα Gullfaks B της εταιρείας Statoil, σύμφωνα με το κέντρο συντονισμού και διάσωσης της χώρας.



Η πρωθυπουργός της χώρας Έρνα Σόλμπεργκ ανέφερε σε ανάρτησή της, στον Twitter ότι «τα νέα από την πτώση του ελικοπτέρου είναι φρικτά».



Το Λονδίνο καθηλώνει τα ίδιου τύπου ελικόπτερα

Μετά τη συντριβή του Super Puma της εταιρείας Airbus στις δυτικές ακτές της Νορβηγίας, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Βρετανίας (UK CAA) ανακοίνωσε ότι απαγορεύει προσωρινά τις πτήσεις των ελικοπτέρων του ιδίου τύπου.

"Μετά το δυστύχημα η UK CAA έδωσε οδηγία να σταματήσουν οι εμπορικές επιβατικές πτήσεις του ελικοπτέρου Airbus EC225LP των βρετανικών εταιρειών", ανέφερε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης