Θρίαμβος Σάντερς επί της Κλίντον σε Αλάσκα, Χαβάη και Ουάσινγκτον

Θρίαμβος Σάντερς επί της Κλίντον σε Αλάσκα, Χαβάη και Ουάσινγκτον

Σύμφωνα με τηλεοπτικά δίκτυα, κερδίζει την Αλάσκα με ποσοστό 79% έναντι 21% για την Κλίντον - Στην Ουάσινγκτον τα μέχρι τώρα ποσοστά κάνουν λόγο για ποσοστά 72% - 28% υπέρ του Μπέρνι Σάντερς, ενώ για τη Χαβάη τα ποσοστά έκλεισαν στα 71% - 29%


Θρίαμβος Σάντερς επί της Κλίντον σε Αλάσκα, Χαβάη και Ουάσινγκτον
Ο υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Μπέρνι Σάντερς, κέρδισε τη Χίλαρι Κλίντον στις προκριματικές εκλογές που διεξήχθησαν το Σάββατο στην Αλάσκα.

Ο Σάντερς, εκτός αυτού, επικράτησε της Κλίντον και στις άλλες δύο πολιτείες όπου ψηφίζουν σήμερα οι ψηφοφόροι του Δημοκρατικού Κόμματος. Στην Ουάσινγκτον τα μέχρι τώρα ποσοστά κάνουν λόγο για ποσοστά 72% - 28% υπέρ του Μπέρνι Σάντερς, ενώ για τη Χαβάη τα ποσοστά έκλεισαν στα 71% - 29%. Το κέρδος του Σάντερς από την Ουάσινγκτον είναι οι 101 εκλέκτορες, ενώ από τη Χαβάη μόλις 25.

Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και MSNBC ο Σάντερς κερδίζει την Αλάσκα με ποσοστό 79% έναντι 21% για την Κλίντον. Η Πολιτεία αυτή αναδεικνύει 16 εκλέκτορες.

Η Κλίντον προηγείται μέχρι στιγμής του Σάντερς στον αριθμό των εκλεκτόρων, έχοντας εξασφαλίσει μέσω των προκριματικών περίπου 300 περισσότερους από τον αντίπαλό της. Αν συνυπολογιστούν και οι «σούπερ-εκλέκτορες», δηλαδή τα στελέχη του κόμματος που μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα τον υποψήφιο που προτιμούν, συγκεντρώνει 1.690 εκλέκτορες έναντι 946 για τον Σάντερς.

Για να κερδίσει το χρίσμα στο συνέδριο του κόμματος, τον Ιούλιο, ένας υποψήφιος χρειάζεται να συγκεντρώσει 2.382 εκλέκτορες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης