Πώς Τραμπ και Σάντερς πήραν τη ρεβάνς μετά το «Βατερλό» της Αιόβα

Πώς Τραμπ και Σάντερς πήραν τη ρεβάνς μετά το «Βατερλό» της Αιόβα

Μάχη να κερδίσει τους νέους δίνει η Χίλαρι -  Μετά το Νιου Χαμσάιρ, σειρά έχει η "Σούπερ Τρίτη"

Πώς Τραμπ και Σάντερς πήραν τη ρεβάνς μετά το «Βατερλό» της Αιόβα
Το δημοσκοπικό "Βατερλό" της Αιόβα αποφεύχθηκε στο Νιου Χαμσάιρ με τον Ρεπουμπλικάνο Μίδα ,Ντόναλντ Τραμπ και τον αριστερό Δημοκρατικό, Μπέρνι Σάντερς να σηκώνουν κεφάλι παίρνοντας τη ρεβάνς από τους εσωκομματικούς τους αντιπάλους. 

Αν και οι προκριματικές εκλογές στο Νιου Χάμσιαρ, της δεύτερης αμερικανικής πολιτείας που έστησε κάλπη για το χρίσμα των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών, δεν αποτελούν βαρόμετρο για τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, όπως επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές, το εκλογικό αποτέλεσμα έδειξε ότι ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος παραμένει δυναμικά στην αρένα έχοντας ένθερμους υποστηρικτές ενώ ο γερουσιαστής του Τέξας, Τεντ Κρουζ, που έκανε τη μεγάλη έκπληξη στην Αιόβα, φαίνεται να αποδυναμώνεται. 

Μετά το Νιου Χαμσάιρ, σειρά έχει η "Σούπερ Τρίτη". Την πρώτη Μαρτίου θα διεξαχθούν προκριματικές εκλογές σε 16 πολιτείες των ΗΠΑ.

 
Στο  στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών, ο Ντόναλντ Τραμπ βγήκε πρώτος με 35% έχοντας μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο που δεν ήταν ο Μάρκο Ρούμπιο, γερουσιαστής της Φλόριντα αλλά ο Τζον Κάσιτς, κυβερνήτης του Οχάιο ( ποσοστό 16%).  

Κλείσιμο
Ο Τεντ Κρουζ, επιβεβαιώνοντας τις δημοσκοπήσεις, κατέλαβε την τρίτη θέση με 12%. Τέταρτος είναι ο Τζεμπ Μπους με 11,1% και μόλις πέμπτος ο Μάρκο Ρούμπιο με 10,6%.

Την ίδια ώρα, στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, η Χίλαρι ήπιε το πικρό ποτήρι της ήττας, όπως άλλωστε αναμενόταν, με τον εσωκομματικό της αντίπαλο, τον 74χρονο Μπέρνι Σάντερς, να απολαμβάνει την δεύτερη νεότητα, όπως γράφουν τα αμερικανικά ΜΜΕ σχολιάζουν την ευρύτατη απήχησή τους στις νεαρές ηλικίας. Σύμφωνα μάλιστα με το αποτέλεσμα της κάλπης στο Νιου Χαμσάιρ, το 85% των Δημοκρατικών , ηλικίας κάτω των 30 ετών, ψήφισαν "δαγκωτό" Σάντερς. 

Mε τις περισσότερες ψήφους καταμετρημένες (88% ) στις εσωτερικές κάλπες των Δημοκρατικών ο Μπέρνι Σάντερς παίρνει την πρώτη του, και μάλιστα ισχυρότατη, νίκη με 60% ενώ η Χίλαρι Κλίντον  38,4%.

Η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, παρά το γεγονός ότι έχει ρίξει στη "μάχη" τον σύζυγός της , πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και την εγκυμονούσα- για δεύτερη φορά- μοναχοκόρη της, Τσέλσι, έχει αποτύχει να προσελκύσει τους νέους σε ηλικία ψηφοφόρους. Εξαίρεση, οι δύο αδερφές που έχουν βγάλει selfie σχεδόν με όλους τους υποψήφιους για το χρίσμα των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών.  

H Άντι και η Έμα Νόζελ δήλωσαν στο αμερικανικό δίκτυο "CNN" πως επιλέγουν για πρόεδρο των ΗΠΑ τη Χίλαρι.   
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης