Γαλλία: Κατέληξε ο ασθενής που ήταν εγκεφαλικά νεκρός από δοκιμή φαρμάκου

Γαλλία: Κατέληξε ο ασθενής που ήταν εγκεφαλικά νεκρός από δοκιμή φαρμάκου

Η κατάσταση των υπολοίπων πέντε ασθενών που συμμετείχαν στην κλινική δοκιμή του φαρμάκου, παραμένει σταθερή

Γαλλία: Κατέληξε ο ασθενής που ήταν εγκεφαλικά νεκρός από δοκιμή φαρμάκου
Την τελευταία πνοή άφησε την Κυριακή ο ασθενής που ήταν εγκεφαλικά νεκρός μετά τη συμμετοχή του σε κλινική δοκιμή φαρμάκου στη δυτική Γαλλία, όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο της Ρεν, στο οποίο νοσηλευόταν εδώ και μία εβδομάδα.

Η κατάσταση των υπολοίπων πέντε ασθενών που συμμετείχαν στην κλινική δοκιμή του φαρμάκου παραμένει σταθερή, ενώ παρακολουθείται στενά η εξέλιξή τους.

Κλείσιμο
Την κλινική δοκιμή πραγματοποιούσε το γαλλικό εργαστήριο φαρμακευτικής Biotrial για λογαριασμό του φαρμακευτικού ομίλου Bial που έχει έδρα την Πορτογαλία. Οι συνολικά έξι άνδρες εθελοντές, ηλικίας 28 ως 49 ετών, ανήκαν σε ομάδα 90 εθελοντών. Μεταξύ των πέντε που εξακολουθούν να νοσηλεύονται, οι τέσσερις υποφέρουν από νευρολογικές διαταραχές, ενώ ο πέμπτος, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, δεν παρουσιάζει κάποια συμπτώματα.

Οι έξι αυτοί ήταν οι μόνοι που πήραν την ίδια δόση του σκευάσματος αυτού. Οι 84 άλλοι είναι σώοι και δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής της Biotrial, Φρανσουά Ποσέλ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης