Οι άστεγοι στη Βιέννη γίνονται ξεναγοί για τους τουρίστες!

Οι άστεγοι στη Βιέννη γίνονται ξεναγοί για τους τουρίστες!

Ένα πρόγραμμα με διττό στόχο, να εξαλειφθεί το στίγμα και ο φόβος, που συνήθως ακολουθούν τους άστεγους και οι ίδιοι να μπουν σταδιακά στην αγορά εργασίας

Οι άστεγοι στη Βιέννη γίνονται ξεναγοί για τους τουρίστες!
Πρόσφατα στην Βιέννη οι άστεγοι της πόλης έχουν την δυνατότητα να ενταχθούν στο εργατικό δυναμικό και πάλι, εργαζόμενοι ως ξεναγοί για τους τουρίστες που επισκέπτονται την αυστριακή πρωτεύουσα.

Η πρωτότυπη πρωτοβουλία ανήκει στην 32χρονη Perrine Schober, απόφοιτο τουριστικού μάνατζμεντ και ιδιοκτήτρια της start up «Shades Tour Vienna». Η Schober μίλησε για την ιδέα της στην αγγλόφωνη αυστριακή εφημερίδα The Local και ανέφερε ότι το σχετικό πρότζεκτ έχει διττό στόχο, καθώς, έτσι, αφενός θα καταπολεμηθεί το στίγμα και ο φόβος που συνοδεύουν συνήθως τους άστεγους, αλλά και οι ίδιοι θα μπορέσουν να επανέλθουν στην αγορά εργασίας.

Όμως, οι άστεγοι ξεναγοί δεν δείχνουν στους τουρίστες μόνο τα αξιοθέατα της αυστριακής πρωτεύουσας αλλά και την «σκοτεινή» για πολλούς πλευρά της, αφού μέσα στην ξενάγηση, που έχει διάρκεια δυόμισι ώρες, οι επισκέπτες περνούν από ένα καταφύγιο φιλοξενίας αστέγων και από μια κοινωνική κουζίνα.

Κάθε άστεγος ξεναγεί δέκα άτομα και λαμβάνει 150 ευρώ. Με τα χρήματα που συγκεντρώνονται πληρώνονται οι άστεγοι και, παράλληλα, χρηματοδοτείται το σχετικό πρότζεκτ.

Στην Αυστρία, που είναι μία από τις πιο εύρωστες οικονομίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι καταγεγραμμένοι άστεγοι είναι συνολικά 12.000 και οι 7.000 εξ αυτών ζουν στη Βιέννη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης