Ολάντ: Η ανακατάληψη του Ραμάντι συνιστά τη σημαντικότερη νίκη κατά των τζιχαντιστών

Ολάντ: Η ανακατάληψη του Ραμάντι συνιστά τη σημαντικότερη νίκη κατά των τζιχαντιστών

«Είναι ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση της εξουσίας του κράτους στο Ιράκ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία

Ολάντ: Η ανακατάληψη του Ραμάντι συνιστά τη σημαντικότερη νίκη κατά των τζιχαντιστών
Τη σημασία της ανακατάληψης της ιρακινής πόλης Ραμάντι επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, λέγοντας πως πρόκειται για τη «σημαντικότερη νίκη» κατά των τζιχαντιστών.

Η απελευθέρωση της πόλης, που βρίσκεται στα δυτικά της Βαγδάτης «συνιστά τη σημαντικότερη νίκη από την έναρξη του αγώνα εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης του Νταές», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία.

Κλείσιμο
«Είναι ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση της εξουσίας του κράτους στο Ιράκ», προστίθεται στο κείμενο όπου διευκρινίζεται ότι ο πρόεδρος Ολάντ συνεχάρη τον Ιρακινό πρωθυπουργό Χαϊντάρ αλ Αμπάντι. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες, ο Γάλλος πρόεδρος «διαβεβαίωσε τον Αλ Αμπάντι για την πλήρη στήριξη της Γαλλίας στη μάχη απέναντι στους τζιχαντιστές».

Η Γαλλία μετέχει στον διεθνή συνασπισμό που μάχεται το ΙΚ στο Ιράκ και τη Συρία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Ενέτεινε μάλιστα τις επιχειρήσεις της εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου, που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης