Ο Ερντογάν για τον Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν είναι επιτυχημένος πολιτικός»

Ο Ερντογάν για τον Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν είναι επιτυχημένος πολιτικός»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε την απορία, τι θα συμβεί με τους μουσουλμάνους στις ΗΠΑ, αν τελικά εκλεγεί πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ερντογάν για τον Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν είναι επιτυχημένος πολιτικός»
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε σε δημοσιογράφους, κατά την επιστροφή του στην Τουρκία από το ταξίδι του στο Τουρκμενιστάν και αναφέρθηκε επικριτικά στον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τούρκος πρόεδρος με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου για αποκλεισμό των μουσουλμάνων από τις ΗΠΑ, ανέφερε: «Ο Τραμπ δεν είναι επιτυχημένος πολιτικός. Ένας επιτυχημένος πολιτικός δεν θα έκανε τέτοια δήλωση με δεδομένο ότι υπάρχουν εκατομμύρια μουσουλμάνοι που ζουν στις ΗΠΑ. Δεν γνωρίζω αν θα κερδίσει ή όχι, αλλά ας υποθέσουμε ότι θα κερδίσει. Τι θα συμβεί; Θα αναιρέσει τις σχέσεις με όλες τις μουσουλμανικές χώρες; Ένας πολιτικός δεν θα έπρεπε να μιλάει έτσι».
Κλείσιμο

                                         
  Ντόναλντ Τραμπ



Ο Τούρκος πρόεδρος δεν αρκέστηκε στις «αιχμηρές» δηλώσεις κατά του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά άδραξε την ευκαιρία να καταφερθεί και κατά του «Trump Towers» στην Κωνσταντινούπολη. Το κτήριο κατασκευάστηκε το 2010 και παρόλο που έχει την άδεια του Αμερικανού επιχειρηματία να φέρει το όνομά του, δεν είναι ιδιοκτησία του. Αποτελείται από δύο ξεχωριστούς  ουρανοξύστες, ο ένας διαθέτει γραφεία και ο άλλος 200 κατοικίες.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι πάντα ήταν αντίθετος να τοποθετούνται ξένα ονόματα σε επιγραφές επιχειρήσεων, όχι μόνο στο συγκεκριμένο κτήριο, αλλά σε όλα τα κτήρια, γενικότερα.

«Όταν χτιζόταν ήμουν αντίθετος με τις ξένες λέξεις, όχι μόνο την λέξη «Trump». Γιατί χρησιμοποιούμε ξένες λέξεις, όπως «Towers»; Δυστυχώς πολλές επιγραφές έχουν ξένες λέξεις. Στην πραγματικότητα υπηρετούμε αυτά τα brands που νομίζουν ότι οι πωλήσεις τους θα αυξηθούν αν χρησιμοποιήσουν ξένα ονόματα», δήλωσε ο πρόεδρος Ερντογάν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης