Παρά την κατακραυγή, ο Τραμπ προηγείται στις δημοσκοπήσεις!

Παρά την κατακραυγή, ο Τραμπ προηγείται στις δημοσκοπήσεις!

Διατηρεί το προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ - Δεύτερος ο Κάρσον, τρίτος ο Τζεμπ Μπους

Παρά την κατακραυγή, ο Τραμπ προηγείται στις δημοσκοπήσεις!
Παρά την κατακραυγή και τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τους μουσουλμάνους, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά παγκοσμίως, ο Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να ηγείται στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2016. 

Το διεθνές πρακτορείο Reuters διεξήγαγε δημοσκόπηση λίγες ημέρες μετά την δήλωση Τραμπ ότι πρέπει να απαγορευθεί για ένα διάστημα η είσοδος όλων των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ. Ο μεγιστάνας συγκεντρώνει το 35% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικανών, όσο δηλαδή είχε και πριν κάνει τις δηλώσεις αυτές. 

Οι περισσότεροι μάλιστα υποστηρίζουν ότι δεν επηρεάστηκαν από τις θέσεις του αυτές, αν και πολλοί αναγνωρίζουν ότι είναι πιθανό να τον βλάψουν στην κούρσα για την προεδρία της χώρας. Το 29% των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικανών μόλις βρίσκει τις θέσεις του προσβλητικές, ενώ το 64% δηλώνει ότι δεν προσεβλήθη ακούγοντάς τες. «Λέει αυτό που όλοι αισθανόμαστε» λέει η 57χρονη ψηφοφόρος του Ντόνα Φι από το Μιζούρι, καταθέτοντας την σκέψη του μέσου οπαδού των Ρεμπουπλικανών. 

Στην δεύτερη θέση μεταξύ των υποψηφίων για το χρίσμα ο συνταξιούχος χειρουργός Μπεν Κάρσον με 12% και τρίτος ο Τζεμπ Μπους με 10%. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης