Ιταλία: Απαγόρευση χρήσης μπούρκας σε δημόσιους χώρους εξέδωσε η Λομβαρδία

Ιταλία: Απαγόρευση χρήσης μπούρκας σε δημόσιους χώρους εξέδωσε η Λομβαρδία

Πλέον απαγορεύεται σε «οποιονδήποτε χωρίς σοβαρό λόγο» να πηγαίνει σε γραφεία δημοσίου ή ιατρικές εγκαταστάσεις, με καλυμμένο το πρόσωπό του

Ιταλία: Απαγόρευση χρήσης μπούρκας σε δημόσιους χώρους εξέδωσε η Λομβαρδία
Ρητή απαγόρευση όσο αφορά στη χρήση κάθε είδους πέπλων που κρύβουν το πρόσωπο, όπως μπούρκα, νικάμπ, εξέδωσε η επαρχία της Λομβαρδίας στην Ιταλία, για λόγους ασφαλείας.

Σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση, ο κυβερνήτης, Ρομπέρτο Μαρόνι, που είναι και μέλος της Λέγκας του Βορρά, τροποποίησε τη νομοθεσία του 1975 και πλέον απαγορεύεται σε «οποιονδήποτε χωρίς σοβαρό λόγο» να πηγαίνει σε γραφεία δημοσίου ή ιατρικές εγκαταστάσεις, με καλυμμένο το πρόσωπό του.

Μπορεί στην Ιταλία, γενικότερα, να απαγορευόταν η χρήση κράνους ή ρουχισμού, τέτοιων που να δυσκολεύεται η διάκριση της ταυτότητας του ατόμου, όμως η μπούρκα και η νικάμπ επιτρέπονταν για λόγους ελευθερίας της πίστης.

Κλείσιμο
Η απαγόρευση θα ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου 2016 και οι αρχές δικαιολόγησαν αυτή την απόφαση με τις ήδη σημειωθείσες τρομοκρατικές επιθέσεις και το φόβο που υπάρχει για νέες, όσο ακόμα και για την αβεβαιότητα που επικρατεί στον τομέα της ασφάλειας στα ευρωπαϊκά κράτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης