Βρετανία: 380.000 οι πολίτες που ζητούν να απαγορευτεί η είσοδος του Ντόναλντ Τραμπ στη χώρα

Βρετανία: 380.000 οι πολίτες που ζητούν να απαγορευτεί η είσοδος του Ντόναλντ Τραμπ στη χώρα

«Πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος για να απαντήσει κάποιος σε τέτοιες ανοησίες, είναι να υπάρξει ένας δημοκρατικός διάλογος και να του πει πολύ ξεκάθαρα ότι οι απόψεις του δεν είναι ευπρόσδεκτες», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όζμπορν

Βρετανία: 380.000 οι πολίτες που ζητούν να απαγορευτεί η είσοδος του Ντόναλντ Τραμπ στη χώρα
Περισσότεροι από 380.000 είναι πλέον οι Βρετανοί πολίτες που υπέγραψαν κείμενο διαμαρτυρίας κατά του Αμερικανού υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Το κείμενο αναρτήθηκε στον ιστότοπο του βρετανικού κοινοβουλίου, ενώ οι υπογράφοντες ζητούν από την κυβέρνηση να απαγορεύσει την είσοδο του πολυεκατομμυριούχου στη χώρα τους, εξαιτίας των πρόσφατων δηλώσεών του για τους μουσουλμάνους και τη ριζοσπαστικοποίηση συνοικιών του Λονδίνου και του Παρισιού. Χαρακτηριστικό είναι ότι έως τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης οι υπογραφές ήταν 120.000, ενώ μέσα σε 15 ώρες υπερτριπλασιάστηκαν, ξεπερνώντας τις 380.000 στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης! 

«Οι υπογράφοντες εκτιμούν πως θα πρέπει να απαγορευθεί η είσοδος στο Ηνωμένο Βασίλειο του Ντόναλντ Τζ. Τραμπ», σύμφωνα με το κείμενο διαμαρτυρίας που δημοσιοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης (8/12). Το γεγονός ότι οι υπογραφές ξεπέρασαν τις 100.000, σημαίνει ότι το κείμενο μπορεί να υποβληθεί προς συζήτηση στους βουλευτές του βρετανικού κοινοβουλίου. Η κυβέρνηση απαντά σε όλα τα κείμενα που έχουν συγκεντρώσει 10.000 υπογραφές και πάνω, ενώ όταν συγκεντρώσουν περισσότερες από 100.000, το θέμα μπορεί να εισαχθεί για συζήτηση στο κοινοβούλιο.

Οι δηλώσεις που έκανε την Τρίτη ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο οποίος ζήτησε να απαγορευθεί η είσοδος των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, καταδικάσθηκαν σε όλο τον κόσμο. Ο Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε επίσης πολεμική με τις δηλώσεις του για το Παρίσι και το Λονδίνο. «Δείτε τι συνέβη στο Παρίσι, τη φρικτή σφαγή. Υπάρχουν ζώνες στο Παρίσι που είναι ριζοσπαστικοποιημένες, όπου οι αστυνομικοί αρνούνται να πάνε. Είναι τρομοκρατημένοι», δήλωσε ο Αμερικανός υποψήφιος, προκαλώντας αντιδράσεις σε Γαλλία και Αγγλία. «Έχουμε ζώνες στο Λονδίνο και σε άλλα μέρη που είναι τόσο ριζοσπαστικοποιημένες, ώστε οι αστυνομικοί φοβούνται για την ίδια τους τη ζωή», πρόσθεσε.

«Οι Λονδρέζοι αστυνομικοί κάνουν πολύ καλή δουλειά. Και έχουν πολύ καλές σχέσεις με τους Βρετανούς μουσουλμάνους, η συμβολή των οποίων στη χώρα μας είναι τεράστια», δήλωσε στο κοινοβούλιο ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν. «Ειλικρινά τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ αντιβαίνουν στις ιδρυτικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών», πρόσθεσε. «Πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος για να απαντήσει κάποιος σε τέτοιες ανοησίες, είναι να υπάρξει ένας δημοκρατικός διάλογος και να του πει πολύ ξεκάθαρα ότι οι απόψεις του δεν είναι ευπρόσδεκτες».

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον είχε χαρακτηρίσει χθες τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ «εντελώς ανόητες». «Ο μοναδικός λόγος που θα απέφευγα ορισμένες συνοικίες της Νέας Υόρκης, είναι ο κίνδυνος να πέσω εκεί πάνω στον Ντόναλντ Τραμπ», ειρωνεύτηκε. «Κάθε υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ είναι ευπρόσδεκτος να ενημερωθεί από τη Μητροπολιτική Αστυνομία για την πραγματικότητα της τήρησης της τάξης στο Λονδίνο», ανακοίνωσε από την πλευρά της η λονδρέζικη αστυνομία, προσθέτοντας πως ο Τραμπ «έχει εντελώς άδικο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης