Τζιχαντιστές επιχείρησαν ήδη να μπουν στις ΗΠΑ μέσω του προσφυγικού προγράμματος

Τζιχαντιστές επιχείρησαν ήδη να μπουν στις ΗΠΑ μέσω του προσφυγικού προγράμματος

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιτροπής Εσωτερικής Ασφαλείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές - Ο Αμερικανός πρόεδρος κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό την πληροφορία αυτή από τους συμπολίτες του


Τζιχαντιστές επιχείρησαν ήδη να μπουν στις ΗΠΑ μέσω του προσφυγικού προγράμματος
Αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ αποκάλυψαν έναν υπαρκτό κίνδυνο για τον οποίο όμως ο Ομπάμα δεν ενημερώνει τους Αμερικανούς πολίτες.

Ισλαμιστές τρομοκράτες από τη Συρία προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το προσφυγικό πρόγραμμα για να εισέλθουν στις ΗΠΑ, όμως ο Αμερικανός πρόεδρος κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό την πληροφορία αυτή από τους συμπολίτες του, όπως γράφουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα σχετική δήλωση του επικεφαλής της επιτροπής Εσωτερικής Ασφαλείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικλ ΜακΚόλ. Η δήλωση του Ρεπουμπλικάνου ΜακΚόλ έσκασε σαν «βόμβα» στις ΗΠΑ, ωστόσο,  ο ίδιος αρνείται να δώσει άλλες πληροφορίες. 

«Mαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το πρόγραμμα για τους πρόσφυγες και να μπουν στις ΗΠΑ», είπε ο ΜακΚόλ στη διάρκεια ομιλίας του σε αμερικανικό πανεπιστήμιο, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Hill: «Η αμερικανική κυβέρνηση έχει πληροφορίες που δείχνουν ότι πολλοί ισλαμιστές με διασυνδέσεις σε τρομοκρατικά δίκτυα στη Συρία προσπάθησαν ήδη να μπουν στη χώρα μέσω του αμερικανικού προσφυγικού προγράμματος», πρόσθεσε.  

Η αποκάλυψη αυτή του επικεφαλής της επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων ενισχύει τους ισχυρισμούς επικριτών της κυβέρνησης Ομπάμα αναφορικά με το πρόγραμμα των προσφύγων. Πολλά στελέχη του αντιπολιτευόμενου  Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έχουν ουκ ολίγες φορές προειδοποιήσει τον Αμερικανό πρόεδρο ότι το πρόγραμμα είναι ευάλωτο.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης