Φάιμαν: Η Ε.Ε. θα καταστραφεί εάν οι δεξιοί εθνικιστές αποκτήσουν την πλειοψηφία

Φάιμαν: Η Ε.Ε. θα καταστραφεί εάν οι δεξιοί εθνικιστές αποκτήσουν την πλειοψηφία

Τόνισε ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν επιτρέπεται να συγχέεται με το προσφυγικό ζήτημα - Ο ίδιος παραδέχεται πως η ΕΕ δεν ήταν προετοιμασμένη για προσφυγικές ροές τέτοιου είδους, και για το λόγο αυτό δεν επαρκούσαν τα υπάρχοντα εργαλεία

Φάιμαν: Η Ε.Ε. θα καταστραφεί εάν οι δεξιοί εθνικιστές αποκτήσουν την πλειοψηφία
Εάν οι δεξιοί εθνικιστές αποκτήσουν την πλειοψηφία, η Ευρωπαϊκή Ενωση θα καταστραφεί, προειδοποίησε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Έστεραϊχ». Σύμφωνα με τον κ. Φάιμαν, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν επιτρέπεται να συγχέεται με το προσφυγικό ζήτημα, «γιατί ακριβώς από αυτή την τρομοκρατία προσπαθούν να διαφύγουν οι πρόσφυγες».

«Όταν δηλώνουμε ότι θέλουμε να μειώσουμε τον αριθμό των προσφύγων, πρωταρχικός μας στόχος πρέπει να είναι η καταπολέμηση των τρομοκρατών, όπως του Ισλαμικού Κράτους», τονίζει χαρακτηριστικά.
 
Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, εντός της ΕΕ απαιτείται μία πιο ενισχυμένη συνεργασία, τόσο σε επίπεδο αστυνομίας, όσο και σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών - ενώ πρέπει να αποκαλυφθεί και να διακοπεί η χρηματοδότηση της τρομοκρατικής δραστηριότητας.
 
Κλείσιμο
Ο ίδιος παραδέχεται πως η ΕΕ δεν ήταν προετοιμασμένη για προσφυγικές ροές τέτοιου είδους, και για το λόγο αυτό δεν επαρκούσαν τα υπάρχοντα εργαλεία. «Πρόκειται για την πρόκληση της γενιάς μας και πρέπει αρχικά να τεθούν νέα θεμέλια, καθώς δεν υπάρχει ούτε μία επαρκής προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ούτε ένα πραγματικά λειτουργικό σύστημα επαναπροώθησης για τους ανθρώπους που δεν έχουν δικαίωμα παροχής ασύλου» σημείωσε.
 
Αυτά – τονίζει ο Αυστριακός καγκελάριος – θα πρέπει να δημιουργηθούν από κοινού, όπως επίσης μία δίκαιη κατανομή. Θα πρέπει επίσης να υπενθυμιστεί σε εκείνες τις χώρες που τώρα δεν επιδεικνύουν αλληλεγγύη, ότι είναι χώρες που εισπράττουν πόρους από την ΕΕ, που λαμβάνουν επιδοτήσεις σε άλλους τομείς και ότι η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης