Συρία: Οι αντάρτες αναζητούν τον δεύτερο πιλότο του ρωσικού αεροσκάφους

Συρία: Οι αντάρτες αναζητούν τον δεύτερο πιλότο του ρωσικού αεροσκάφους

Εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών δήλωσε πως διενεργούν έρευνα στην περιοχή για τον εντοπισμό του δεύτερου κυβερνήτη

Συρία: Οι αντάρτες αναζητούν τον δεύτερο πιλότο του ρωσικού αεροσκάφους
Τον δεύτερο πιλότο του ρωσικού μαχητικού τύπου SU-24 αναζητούν οι Σύροι αντάρτες στην περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος, σύμφωνα με εκπρόσωπο των αντικαθεστωτικών.

Όπως αναφέρει το Associated Press ο εκπρόσωπος των ανταρτών δήλωσε πως διενεργείται έρευνα στην περιοχή όπου κατερρίφθη το αεροσκάφος για να βρεθεί ο δεύτερος πιλότος.

Κλείσιμο
Επισημαίνεται πως σε βίντεο που αναρτήθηκε από τους αντάρτες φαίνεται ένας αιμόφυρτος άνδρας ο οποίος λέγεται πως είναι ένας εκ των δύο κυβερνητών του αεροσκάφους, με τους αντάρτες δίπλα του να φωνάζουν «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, λοιπόν, ο πιλότος είναι νεκρός χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται η πληροφορία.

Την ίδια ώρα, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει πως ο πρώτος χειριστής σκοτώθηκε από πυρά ενώ έπεφτε με το αλεξίπτωτό του.

Αρχικά υπήρχαν αναφορές και για τον δεύτερο πιλότο, ο οποίος είχε κυκλοφορήσει πως είχε πέσει στα χέρια των ανταρτών και ήταν τραυματισμένος. Ωστόσο, οι δηλώσεις του εκπροσώπου ανατρέπουν αυτό το σενάριο.

Ο Τζαχέντ Αχμάντ της 10ης ταξιαρχίας της ακτής, οργάνωση που συνδέεται με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό δήλωσε πως η ομάδα του σκέφτεται να ανταλλάξει τη σορό του Ρώσου πιλότου με κρατούμενους που κρατούνται από τη συριακή κυβέρνηση.

Ο Αχμάντ είπε: «Αυτό είναι το σώμα ενός Ρώσου, μέλους του στρατού που σκότωνε Σύρους» και πρόσθεσε: «Έχουμε το σώμα του και θα δούμε τι θα κάνουμε με αυτό».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης