Με 1.000 δολάρια οι Αφγανοί αγοράζουν πλαστές απειλητικές επιστολές για να ζητήσουν άσυλο στην Ευρώπη

Με 1.000 δολάρια οι Αφγανοί αγοράζουν πλαστές απειλητικές επιστολές για να ζητήσουν άσυλο στην Ευρώπη

Αφγανός πλαστογράφος δηλώνει ότι εδώ και καιρό οι Ταλιμπάν έχουν εγκαταλείψει την «μαφιόζικη» τακτική των απειλητικών επιστολών - Μόνο το 1% των επιστολών είναι γνήσιο, οι υπόλοιπες είναι πλαστές, που πωλούνται ακόμα και σε καταστήματα στο Αφγανιστάν

Με 1.000 δολάρια οι Αφγανοί αγοράζουν πλαστές απειλητικές επιστολές για να ζητήσουν άσυλο στην Ευρώπη
Οι Αφγανοί πρόσφυγες, που συρρέουν στην Ευρώπη κατά δεκάδες χιλιάδες, κρατούν στα χέρια τους «απειλητικές επιστολές», που τους έχουν «αποστείλει» οι Ταλιμπάν και ζητούν άσυλο καθώς, αν παραμείνουν στην χώρα τους κινδυνεύει η ζωή τους από τους φανατικούς ισλαμιστές.

Όμως, ένας Αφγανός, ο 35χρονος Mukhamil, πλαστογράφος ο ίδιος, που μέχρι σήμερα έχει πουλήσει σε πρόσφυγες 20 πλαστές απειλητικές επιστολές, δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ότι η «μαφιόζικη» τακτική των Ταλιμπάν να στέλνουν χειρόγραφες απειλητικές επιστολές σε Αφγανούς πολίτες, που είναι φιλικά προσκείμενοι στις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας ή στις ΗΠΑ, έχει προ πολλού σταματήσει.

Κλείσιμο
Ο

Ο ίδιος, αποκάλυψε ότι γνωρίζει καλά πως το τελευταίο διάστημα στις εκατό απειλητικές επιστολές από Ταλιμπάν που κρατούν στα χέρια τους Αφγανοί πρόσφυγες και ταξιδεύουν στην Ευρώπη για να ζητήσουν άσυλο, μόνο η μία επιστολή είναι γνήσια.

Οι χειρόγραφες πλαστές απειλητικές επιστολές φέρουν το λογότυπο των Ταλιμπάν, που έχει κλαπεί από την ιστοσελίδα τους, δήλωσε ο 35χρονος πλαστογράφος και υποστήριξε, ότι μια «πειστική» πλαστή απειλητική επιστολή των Ταλιμπάν πωλείται ακόμα και σε καταστήματα στο Αφγανιστάν έναντι 1.000 δολαρίων.

Η κυβέρνηση στο Αφγανιστάν έχει δηλώσει ότι με την ανεργία να βρίσκεται στο 24% αναμένεται να εγκαταλείψουν την χώρα, τουλάχιστον, 160.000 Αφγανοί μέχρι το τέλος του 2015, ένας αριθμός τέσσερις φορές μεγαλύτερος από αυτόν του 2013.

Ο Αφγανός Hazrat Gul, 25 ετών, ανέφερε ότι με μια πλαστή απειλητική επιστολή πως «η ζωή του κινδυνεύει από τους Ταλιμπάν», κατόρθωσε πριν τρία χρόνια να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή μαζί με την οικογένειά του στην Ιταλία. Όμως, όπως ο ίδιος δηλώνει, το τελευταίο διάστημα γίνεται αντιληπτό στην Ευρώπη ότι οι επιστολές που κρατούν στα χέρια τους οι Αφγανοί πρόσφυγες είναι πλαστές.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Zabiullah Mujahid, δήλωσε ότι οι αντάρτες δεν χρησιμοποιούν επιστολές για να απειλήσουν όποιον συνεργάζεται με την κυβέρνηση ή με τις δυνάμεις ασφαλείας, αλλά έρχονται σε επαφή με τους συγγενείς των ατόμων αυτών και τους ζητούν να σταματήσουν.

Ανώτατος υπάλληλος της Υπηρεσίας Πληροφοριών στο Αφγανιστάν υποστήριξε ότι πολλοί άνθρωποι αγοράζουν τις πλαστές επιστολές για να ενισχύσουν το αίτημα ασύλου στην Ευρώπη και, συμπλήρωσε, ότι μέχρι σήμερα δεν έχει συλληφθεί κανείς για πλαστογραφία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης