Φωτογραφίες: Το «Σαρλ ντε Γκωλ» έτοιμο για την τελική επίθεση κατά των τζιχαντιστών

Φωτογραφίες: Το «Σαρλ ντε Γκωλ» έτοιμο για την τελική επίθεση κατά των τζιχαντιστών

Βρίσκεται από το μεσημέρι στα συριακά ύδατα και από αύριο θα υποστηρίξει το σφοδρότερο έως τώρα κύμα βομβαρδισμών της Γαλλίας κατά του Ισλαμικού Κράτους

Φωτογραφίες: Το «Σαρλ ντε Γκωλ» έτοιμο για την τελική επίθεση κατά των τζιχαντιστών
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται από το μεσημέρι της Κυριακής στα ανοιχτά της Συρίας το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ», η ναυαρχίδα του γαλλικού στόλου, που από αύριο θα υποστηρίξει το μεγαλύτερο βάρος της αντεπίθεσης του Παρισιού κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Η Γαλλία σκοπεύει να τριπλασιάσει τις αεροπορικές επιδρομές, καθώς το αεροπλανοφόρο, που συνοδεύεται από δύο φρεγάτες, μια βρετανική και μια βελγική, καθώς και από ένα πυρηνικό υποβρύχιο, μεταφέρει 32 βομβαρδιστικά εκ των οποίων 18 Ραφάλ.

Κλείσιμο




«Το προσωπικό του, που υπερβαίνει τα 2.500 άτομα, είναι πανέτοιμο και οι βομβαρδισμοί θα ξεκινήσουν από αύριο», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν. Στόχοι είναι τα στρατηγεία και τα στρατόπεδα εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους, τα βομβαρδιστικά όμως θα κτυπήσουν στη Ράκα αλλά και τη Μοσούλη στο Ιράκ.







Ο Λε Ντριάν, που ακύρωσε την προεκλογική του εκστρατεία για τις περιφερειακές εκλογές δηλώνοντας ότι θα παραμείνει στο υπουργείο όσο χρειάζεται, αναγνώρισε ότι υπάρχει συνεχής συντονισμός με τους Αμερικανούς όχι όμως με τους Ρώσους, και αυτός είναι ο στόχος της επίσκεψης στη Μόσχα. Εκτιμά ότι «υπάρχει αλλαγή στα αρχικά σχέδια των Ρώσων για τη Συρία μετά τη διαπίστωση εξασθένησης του Συριακού στρατού». Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Γάλλος υπουργός σχετικοποίησε τον κίνδυνο για πιθανή χημική και βακτηριολογική επίθεση λέγοντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέσα.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης