Καταζητείται και δεύτερος φυγάς για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

Καταζητείται και δεύτερος φυγάς για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

Την ώρα που ο αδερφός του Σάλαχ απευθύνει έκκληση στον 26χρονο τρομοκράτη να παραδοθεί στις αρχές και διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν πως αστυνομικοί σταμάτησαν συνολικά τρεις φορές τον Αμπντεσλάμ ενώ επιχειρούσε να αποδράσει από το Παρίσι μετά τις επιθέσεις

Καταζητείται και δεύτερος φυγάς για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι
Δεν είναι μόνο ο Σάλαχ Αμπντεσλάμ ο τρομοκράτης που συμμετείχε στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή και κατάφερε να ξεφύγει αφού όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές, καταζητείται και δεύτερος φυγάς που εμπλέκεται στα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Associated Press το απόγευμα της Τρίτης, Γάλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι αρχές καταζητούν άλλον έναν φυγά που εμπλέκεται ευθέως στις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, δεν έχουν δώσει ακόμη στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για εκείνον.

Όλα αυτά την ώρα που ο αδερφός του Σάλαχ απευθύνει έκκληση στον 26χρονο τρομοκράτη να παραδοθεί στις αρχές και διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν πως αστυνομικοί σταμάτησαν συνολικά τρεις φορές τον Αμπντεσλάμ, ενώ επιχειρούσε να αποδράσει από το Παρίσι μετά τις επιθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο Βέλγοι, ένας 21χρονος και ένας 27χρονος, παραδέχθηκαν στις αρχές ότι τον παρέλαβαν από το το Παρίσι έπειτα από κλήση που έλαβαν περίπου στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου, αλλά ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν τότε τίποτα για το μακελειό.

«Έδειχνε αγχωμένος και ταλαιπωρημένος αλλά δεν ξέραμε ότι ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους», φέρονται να είπαν.
Κλείσιμο

Όπως αποκάλυψαν, πήραν με το αυτοκίνητό τους τον Σάλαχ ένα περίπου μίλι από το Μπατακλάν, σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα μαύρο  Renault Clio, το οποίο πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε για τις επιθέσεις.

Οι δύο Βέλγοι δήλωσαν, επίσης, στις αρχές ότι η γαλλική αστυνομία τους σταμάτησε στα σύνορα με το Βέλγιο, αλλά και δύο ακόμη φορές, αμέσως μόλις έφυγαν από το Παρίσι!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης