Στις επτά οι συλλήψεις στη Γερμανία σε σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι

Στις επτά οι συλλήψεις στη Γερμανία σε σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι

Δεκαέξι άτομα έχουν συλληφθεί συνολικά στο Παρίσι από τα τρομοκρατικά χτυπήματα της Παρασκευής - Ωστόσο οι ύποπτοι μπορεί να μη σχετίζονται με την επίθεση

Στις επτά οι συλλήψεις στη Γερμανία σε σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι
Δύο ακόμη άτομα συνελήφθησαν νωρίτερα απόψε στο Άλσντορφ, κοντά στο Άαχεν, σε αστυνομική επιχείρηση η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και σχετίζεται με την έρευνα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.
 
 «Έχουμε αυτή την ώρα συλλάβει επτά άτομα - πέντε άνδρες, δύο γυναίκες. Εξετάζουμε διασύνδεση με τις επιθέσεις στο Παρίσι», δήλωσε στην Bild ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας στο Άαχεν, Βέρνερ Σνάιντερ.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, οι τελευταίες τέσσερις συλλήψεις έγιναν στο Άλσντορφ του Άαχεν, όπου νωρίτερα σήμερα είχαν συλληφθεί άλλα τρία άτομα (δύο γυναίκες και ένας άνδρας) με την υποψία ότι σχετίζονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Aachener Nachrichten», τα τρία άτομα συνελήφθησαν ενώ αποχωρούσαν από Γραφείο Εύρεσης Εργασίας της περιοχής, ενώ η αστυνομία έχει πληροφορίες ότι ενδεχομένως κάποιος από τους άνδρες που αναζητούνται ως υπεύθυνοι για τις επιθέσεις στο Παρίσι να κρύβεται στην περιοχή.

Η αστυνομία αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για την ταυτότητα ή την εθνικότητα των συλληφθέντων, ωστόσο έχει γίνει γνωστό ότι δεν είναι Γερμανοί πολίτες.

Το Άαχεν βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Γερμανίας με το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Συνεχίζονται οι επιδρομές στο Παρίσι για τον εντοπισμό τυχόν συνεργών των τρομοκρατών

Ενώ οι έρευνες στο Βέλγιο και τη Γερμανία συνεχίζονται, η αστυνομία του Παρισιού έδωσε στη δημοσιότητα τα νέα στοιχεία σχετικά με τις επιδρομές που έχει πραγματοποιήσει στην περιοχή από την επίθεση της Παρασκευής μέχρι σήμερα.

Συνολικά η τοπική αστυνομία έχει

- Πραγματοποιήσει 104 επιδρομές

- Συλλάβει 16 άτομα

- Κατάσχει έξι πυροβόλα όπλα

Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτές οι συλλήψεις και οι επιδρομές έχουν ως στόχο τον εντοπισμό «ανθρώπων, όπλων και αντικειμένων που πιθανόν σχετίζονται με δραστηριότητες τρομοκρατικού χαρακτήρα».

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση, οι συλλήψεις ενδεχομένως να μη συνδέονται με τα πρόσφατα χτυπήματα στη γαλλική πρωτεύουσα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης