Mamagyro: Το μαγαζί μιας Ελληνίδας στη Νέα Υόρκη που λάτρεψαν οι NYT

Mamagyro: Το μαγαζί μιας Ελληνίδας στη Νέα Υόρκη που λάτρεψαν οι NYT

«Στην μαμά δεν τρέχουμε για τα πάντα;», διερωτάται η Στέλλα Λικιτσάκου, ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία βρίσκεται πάντα πίσω από το ταμείο

Mamagyro: Το μαγαζί μιας Ελληνίδας στη Νέα Υόρκη που λάτρεψαν οι NYT
«Αν ψάχνετε για μια μία γρήγορη ιατρική συμβουλή στη Νέα Υόρκη, ίσως θα πρέπει να κοιτάξετε στο Mamagyro, στο μικρό, λαμπερό μαγαζί μίας Ελληνίδας που σερβίρει γύρο, μουσακά και είναι πάντα γεμάτο από γιατρούς».

Με τον τρόπο αυτό οι New York Times ξεκινούν το αφιέρωμά τους στο Mamagyro, το κατάστημα μιας Ελληνίδας μητέρας και γιαγιάς το οποίο ενθουσίασε τους συντάκτες της αμερικανικής εφημερίδας και όχι μόνο.



Γιατροί που εργάζονται στο νοσοκομείο απέναντι από το Mamagyro, κατακλύζουν κάθε μέρα το μαγαζί προκειμένου να γευτούν τα νόστιμα αλλά και υγιεινά φαγητά που προσφέρει.
Κλείσιμο



«Στην μαμά δεν τρέχουμε για τα πάντα;», διερωτάται η Στέλλα Λικιτσάκου, ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία -όπως τονίζουν οι NYT- βρίσκεται πάντα πίσω από το ταμείο.

Η 54χρονη πήγε στην Αμερική όταν ήταν 12 ετών από ένα μικρό χωριό 300 κατοίκων, την Αλευράδα. Δεν ήξερε ούτε μία λέξη αγγλικά, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να δουλεύει κάθε μέρα μετά από το σχολείο σε ένα εργοστάσιο, έως τις 9 το βράδυ.



«Δεν τρώγαμε κρέας κάθε ημέρα», λέει στους New York Times, σημειώνοντας όμως ότι τις Κυριακές, η μητέρα της μαγείρευε για ολόκληρη την εβδομάδα.



Όταν γνώρισε τον μελλοντικό σύζυγό της, τον Γιώργο, ο οποίος είχε ένα μανάβικο, ένα από τα πρώτα πράγματα που της είπε εκείνος ήταν «έχω μητέρα», και αυτή η μητέρα σήμερα είναι 97 χρονών και ζει ακόμη μαζί τους!



«Όλα όσα φτιάχνουμε σήμερα, έρχεται από τα παλιά παρελθόν και μαγειρεύω τα πάντα όπως ακριβώς τα μαγείρευαν η μητέρα μου και η γιαγιά μου», εξηγεί η Στέλλα η οποία εργάζεται στο Mamagyro μαζί με τον σύζυγό της και την κόρη της. 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης