LIVE

Κορωνοϊός

Mamagyro: Το μαγαζί μιας Ελληνίδας στη Νέα Υόρκη που λάτρεψαν οι NYT

Mamagyro: Το μαγαζί μιας Ελληνίδας στη Νέα Υόρκη που λάτρεψαν οι NYT

«Στην μαμά δεν τρέχουμε για τα πάντα;», διερωτάται η Στέλλα Λικιτσάκου, ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία βρίσκεται πάντα πίσω από το ταμείο

«Αν ψάχνετε για μια μία γρήγορη ιατρική συμβουλή στη Νέα Υόρκη, ίσως θα πρέπει να κοιτάξετε στο Mamagyro, στο μικρό, λαμπερό μαγαζί μίας Ελληνίδας που σερβίρει γύρο, μουσακά και είναι πάντα γεμάτο από γιατρούς».

Με τον τρόπο αυτό οι New York Times ξεκινούν το αφιέρωμά τους στο Mamagyro, το κατάστημα μιας Ελληνίδας μητέρας και γιαγιάς το οποίο ενθουσίασε τους συντάκτες της αμερικανικής εφημερίδας και όχι μόνο.



Γιατροί που εργάζονται στο νοσοκομείο απέναντι από το Mamagyro, κατακλύζουν κάθε μέρα το μαγαζί προκειμένου να γευτούν τα νόστιμα αλλά και υγιεινά φαγητά που προσφέρει.



«Στην μαμά δεν τρέχουμε για τα πάντα;», διερωτάται η Στέλλα Λικιτσάκου, ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία -όπως τονίζουν οι NYT- βρίσκεται πάντα πίσω από το ταμείο.

Η 54χρονη πήγε στην Αμερική όταν ήταν 12 ετών από ένα μικρό χωριό 300 κατοίκων, την Αλευράδα. Δεν ήξερε ούτε μία λέξη αγγλικά, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να δουλεύει κάθε μέρα μετά από το σχολείο σε ένα εργοστάσιο, έως τις 9 το βράδυ.



«Δεν τρώγαμε κρέας κάθε ημέρα», λέει στους New York Times, σημειώνοντας όμως ότι τις Κυριακές, η μητέρα της μαγείρευε για ολόκληρη την εβδομάδα.



Όταν γνώρισε τον μελλοντικό σύζυγό της, τον Γιώργο, ο οποίος είχε ένα μανάβικο, ένα από τα πρώτα πράγματα που της είπε εκείνος ήταν «έχω μητέρα», και αυτή η μητέρα σήμερα είναι 97 χρονών και ζει ακόμη μαζί τους!



«Όλα όσα φτιάχνουμε σήμερα, έρχεται από τα παλιά παρελθόν και μαγειρεύω τα πάντα όπως ακριβώς τα μαγείρευαν η μητέρα μου και η γιαγιά μου», εξηγεί η Στέλλα η οποία εργάζεται στο Mamagyro μαζί με τον σύζυγό της και την κόρη της. 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Μάνος

Αυτό δεν είναι γύρος αλλά ντόνερ. Καλό γύρο θα φάτε μόνο στην Ελλάδα. Καλό ντόνερ θα φάτε στην Τουρκία.

Καφετερια,τυροπιταδικο,σουβλατζιδικο.......

............η ελληνικη επιχειρηματικοτητα σε ολο της το μεγαλειο.Και μαυρα παντοτε!

George K.

Mono kakia kai zilia! Yiati re Ellinara? Anti na pis ena bravo gia tin epitixia kai tin skliri doulia. Ante, ante na pas sto kafenio giati kourastikes.

Λαχανοσαλάτα στο γύρο και γύρο απο κιμά ;

Ολοι ξέρουν οτι ο γύρος στις ΗΠΑ ειναι mystery meat. Αν εισαι τυχερός ειναι άλογο, αν εισαι άτυχος ειναι αρουραίος

maria

ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ κτλ Exεις φαει γυρο στην Αμερική, και ξερεις ότι εφαγες αλογο? Εκει κομπλεξικε μου η επιθεωρηση υγειας δουλευει και δεν εχει dollars κατω από το τραπεζι!! Εάν όμως δεν εχεις παει στην Αμερική (όχι σαν τουριστακος για να χαζεψεις τους ουρανοξύστες) και εχεις αποψη περι γυρου στην Αμερική , ε τοτε εισαι κομπλεξικος και κακος!!

Panos

δες την ποσότητηα αλλά και το τι γυρο ΠΟΥΛΆΝΕ. Πουλάνε ως γυρο αυτό που λέμε εμεις ντονερ/από κιμά.

@...

για αυτο πηγε αμερικη και ανοιξε γυραδικο. για να τους κοροιδευει με τις τιμες και την ποσοτητα. ΧΑΙΒΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ . τι περιμενεις? ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΕ ΘΑ ΕΚΛΕΙΝΕ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης