ΗΠΑ: 13 όπλα είχε στην κατοχή του ο δολοφόνος του Όρεγκον

ΗΠΑ: 13 όπλα είχε στην κατοχή του ο δολοφόνος του Όρεγκον

Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο από 13 όπλα βρέθηκαν στην κατοχή του Χάρπερ Μέρσερ, έξι στο σημείο της σφαγής στο Κολλέγιο και άλλα επτά στο κρυμμένα σπίτι του

ΗΠΑ: 13 όπλα είχε στην κατοχή του ο δολοφόνος του Όρεγκον
Όπως φαίνεται από τα ευρήματα, ο δολοφόνος του Όρεγκον δεν ήταν μία απλή περίπτωση. Ενώ γίνεται προφανές ότι είχε οργανώσει από καιρό την πράξη του, έχοντας προμηθευτεί μία μεγάλη σειρά όπλων για κάθε χρήση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πέρα από τα έξι όπλα που βρέθηκαν στο Umpqua Community College όπου έγινε και η σφαγή, άλλα επτά όπλα βρέθηκαν σε αποθήκη στο σπίτι του.

Κλείσιμο
Το ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι όλα τα όπλα είχαν αγοραστεί νόμιμα, τόσο από τον ίδιο όσο και από μέλη της οικογένειάς του. Πράγμα που δείχνει με τον πιο εμφατικό τρόπο το μεγάλο πρόβλημα της οπλοκατοχής και της χρήσης τους στην Αμερική.

Και δικαιώνει απόλυτα το αυστηρό ύφος του Ομπάμα στο χθεσινό του μήνυμα. εκτός από τα όπλα βρέθηκε ένα αλεξίσφαιρο γιλέξο, πέντε έξτρα γεμιστήρες στο σημείο που σκοτώθηκαν οι εννέα φοιτητές. Ο Σερίφης της περιοχής δήλωσε ότι από το σημείο που έγιναν οι δολοφονίες, συγκεντρώθηκαν πέντε πιστόλια και ένα τυφέκιο. 

Πάντως η συγκέντρωση τόσων όπλων σε μία και μόνο οικογένεια, φανερώνει το μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει στην Αμερικανική κοινωνία. Και όπως δηλώνουν και οι αριθμοί, τα πράγματα έχουν πραγματικά ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Σύμφωνα λοιπόν με τις στατιστικές, από το 2001 έως το 2011, έχουν σκοτωθεί από την τρομοκρατία μόνο 3.000 άνθρωποι (οι περισσότεροι απ' αυτούς στους Δίδυμους Πύργους). Όμως από την ανταλλαγή πυροβολισμών και την εσωτερική βία, τα θύματα είναι πάνω από 130.000 μέσα σ' αυτή την δεκαετία.

Και όπως φαίνεται αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς, δημιουργώντας όχι απλά την αίσθηση, αλλά την βεβαιότητα ενός εμφύλιου πολέμου στην καρδιά της Αμερικής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης