Ρωσία: Κρασί 240 ετών ήπιαν ο Πούτιν με τον Μπερλουσκόνι (και τους ζητάνε τον... λογαριασμό)

Ρωσία: Κρασί 240 ετών ήπιαν ο Πούτιν με τον Μπερλουσκόνι (και τους ζητάνε τον... λογαριασμό)

Την ίδια στιγμή που οι δύο ηγέτες έπιναν το κρασάκι τους ο έκπτωτος πρώην γενικός Εισαγγελέας της Κριμαίας κατέθεσε μήνυση εναντίον τους για απώλεια περιουσίας της περιοχής καθώς υπολογίζει την αξία του μπουκαλιού σε πάνω από 80.000 ευρώ

Ρωσία: Κρασί 240 ετών ήπιαν ο Πούτιν με τον Μπερλουσκόνι (και τους ζητάνε τον... λογαριασμό)
Τα... σταφύλια της οργής ξαναζούν στην Κριμαία. Εκεί που ο Πούτιν φιλοξενεί τον παλιό του φίλο Μπερλουσκόνι για να περάσουν ορισμένες μέρες μαζί διακοπές. Κατά την διάρκεια αυτών των ευχάριστων ημερών, επισκέφθηκαν ένα γνωστό οινοποιείο, το οποίο θεωρείται το μεγαλύτερο στον κόσμο σε συλλογή κρασιών. 

Εκεί ο Πούτιν και ο φίλος του ζήτησαν να του ανοίξουν να δοκιμάσει ένα κρασί του 1775. Επρόκειτο για ένα μπουκάλι ισπανικό κρασί Jeres de la Frontera το οποίο είχε φτάσει στην Κριμαία την εποχή της Μεγάλης Αικατερίνης. Οι δύο παλιόφιλοι απόλαυσαν το κρασί τους, όμως δεν υπολόγιζαν στην αντίδραση του πρώην γενικού Εισαγγελέα της περιοχής, ο οποίος ζει εξόριστος στη Ρωσία.

Κλείσιμο
Ο τελευταίος αποφάσισε να ασκήσει δίωξη εναντίον του Πούτιν για απώλειες κρατικής περιουσίας. Καθώς όπως ο ίδιος υπολόγισε, η αξία του κρασιού που ανοίχτηκε έφθανε περίπου στα 80.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, το πρώτο οινοποιείο στην Κριμαία άνοιξε το 1894, και τα κρασιά της περιοχής ήταν πασίγνωστα στην Σοβιετική Ένωση. Τα κελάρια της Massandra υπάρχουν πάνω από 500.000 μπουκάλια με κρασιά από όλο τον κόσμο, μεταξύ τους και πέντε (πλέον τέσσερα) μπουκάλια από το κρασί της οργής. 

Το Κρεμλίνο δεν σχολίασε την πρόταση του τέως Εισαγγελέα, καθώς δεν είναι προφανές πως θα μπορούσαν να φέρουν μαζί στο δικαστήριο της Ουκρανίας τον Πούτιν, τον Μπερλουσκόνι και την υπεύθυνη της κάβας. Προς το παρόν, ο Πούτιν και ο Ιταλός φίλος του συνεχίζουν τις ολιγοήμερες διακοπές τους, απολαμβάνοντας αυτές τις μικρές ηδονές της εξουσίας...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης