Le Monde: Με το «τείχος της ντροπής», ο Ορμπάν ενθαρρύνει ένα σχίσμα στην Ευρώπη

Le Monde: Με το «τείχος της ντροπής», ο Ορμπάν ενθαρρύνει ένα σχίσμα στην Ευρώπη

«Αυτό το συρματόπλεγμα χρησιμοποιείται για την αποτροπή εγκληματικών πράξεων, αλλά όταν πρόκειται για παιδιά και ενήλικες που προσπαθούν να ξεφύγουν από μία κατάσταση περνώντας τα σύνορα, τότε δεν μιλάμε για εγκληματικές πράξεις» αναφέρει η «De Welt»

Le Monde: Με το «τείχος της ντροπής», ο Ορμπάν ενθαρρύνει ένα σχίσμα στην Ευρώπη
O Βίκτορ Ορμπάν ενθαρρύνει ένα σχίσμα στους κόλπους της Ε.Ε υψώνοντας το «τείχος της ντροπής» στα σύνορα με τη Σερβία, με τους περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες να λοξοδρομούν και να κατευθύνονται προς την Κροατία, γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde».

Για τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, η Ε.Ε χωρά μόνο λευκούς και Χριστιανούς, την ώρα που η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» αποκαλύπτει λεπτομέρειες για το «συρματόπλεγμα τύπου ΝΑΤΟ» που χρησιμοποιείται για τον φράχτη υψίστης ασφαλείας, με το οποίο ο Ορμπάν προσπαθεί να περιχαρακώσει τα σύνορα της πατρίδας του. H ουγγρική κυβέρνηση αποφάσισε να περιφράξει τα σύνορα Ουγγαρίας- Σερβίας με συρματοπλέγματα τύπου ΝΑΤΟ, ενώ αντίστοιχη περίφραξη αναμένεται και στα σύνορα με τη Ρουμανία. Στόχος είναι η αποτροπή της διέλευσης προσφύγων και μεταναστών. 

Κλείσιμο


Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Die Welt», «αυτό το συρματόπλεγμα χρησιμοποιείται για την αποτροπή εγκληματικών πράξεων. Αλλά όταν πρόκειται για παιδιά και ενήλικες που προσπαθούν να ξεφύγουν από μία κατάσταση περνώντας τα σύνορα, τότε δεν μιλάμε για εγκληματικές πράξεις». Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, ο συγκεκριμένος φράχτης με τις μεταλλικές λεπίδες προκαλεί ακόμα και μοιραία τραύματα σε ζώα ή ακόμα και ανθρώπους που επιχειρούν να το περάσουν. Τον συγκεκριμένο τύπο συρματοπλέγματος χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν οι ΗΠΑ στις στρατιωτικές βάσεις τους στη Γερμανία. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η εταιρεία που ηγείται στο χώρο των περιφράξεων υψίστης ασφαλείας είναι η αμερικανική «Razor Ribbon». Άλλοι μεγάλοι παραγωγοί προέρχονται από την Κίνα και τη Τουρκία. «Τα συρματοπλέγματα υψίστης ασφαλείας τύπου ΝΑΤΟ, όπως είναι γνωστά, χρησιμοποιούνται για την περιφρούρηση Νατοϊκών στρατοπέδων, φυλακών και πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι καταλήγουν σε ιδιαίτερα αιχμηρές μεταλλικές λεπίδες, ικανές να προκαλέσουν βαθιά τραύματα σε όποιον επιχειρεί να τα παραβιάσει. Όπως αποκαλύπτει το σχετικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, η Ουγγαρία είχε αναζητήσει μέσω προκήρυξης διαγωνισμού αντίστοιχα συρματοπλέγματα ήδη από τον Αύγουστο. Στο πλαίσιο αυτό είχε απευθυνθεί και στη γερμανική εταιρεία παραγωγής περιφράξεων «Mutanox». Παρά την πρόσκληση από την ουγγρική κυβέρνηση στη γερμανική εταιρεία να αναλάβει την προμήθεια, οι συζητήσεις δεν προχώρησαν από γερμανικής πλευράς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης