Την προφυλάκιση τεσσάρων Σύρων διακινητών για τους θανάτους τουλάχιστον 12 ανθρώπων, ανάμεσα τους και του τρίχρονου Αϊλάν Κούρντι, αποφάσισε την Παρασκευή τουρκικό δικαστήριο.
Οι εισαγγελείς απήγγειλαν στους Σύρους κατηγορίες για διακίνηση μεταναστών και για πρόκληση πολλαπλών θανάτων από «συνειδητή αμέλεια» σε σχέση με τον πνιγμό της ομάδας των μεταναστών, που αναχώρησε από την τουρκική χερσόνησο του Μπόντρουμ.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι φωτογραφίες με το άψυχο σώμα του Αϊλάν, του μικρού πρόσφυγα από τη Συρία που πνίγηκε στο Αιγαίο, έχουν προκαλέσει ένα τεράστιο και πρωτόγνωρο κύμα αλληλεγγύης προς τους μετανάστες σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Το παιδάκι έχασε τη ζωή του όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν ανετράπη καθώς προσπαθούσαν να φτάσουν στην Κω.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Μέσα από τη σειρά «Πετυχαίνουμε μαζί 2026: Success Stories», τα METRO Cash & Carry δίνουν τον λόγο στους ανθρώπους του κλάδου Ho.Re.Ca. για να μιλήσουν για τις επιχειρήσεις τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις συνεργασίες που συμβάλλουν στην εξέλιξή τους.